Ilmselt on paljud meist olnud silmitsi olukorraga, kus soovid trenni ajal juua, kuid sul ei ole joogipudelit. Kindlasti paljude jaoks on see probleemiks, sest pudel on lihtsalt koju ununenud, kuid arvatavasti on meie seas ka inimesi, kes ei ole endale veel joogipudelit või puudu on hoopis sheiker. Küll aga on tegemist äärmiselt olulise asjaga, mis trenni kaasa võtta. Esiteks kaotate trenni ajal palju vedeliku, ning peate selle taastama, ning teiseks on meist kõik olnud silmitsi olukorraga, kus on joogijanu, kuid millegist juua ei ole. Järgnevalt vaatame pisut lähemalt, mis on erinevate joogipudelite ja sheikerite omadused, ning mille jaoks need head on.

Joogijanu kustutamine

Tegemist on keha loomuliku reaktsiooniga trenni ajal. Kuna keha kaotab palju vett, siis soovib ta selle võimalikult kiiresti, kui mitte öelda esimesel võimalusel taastada. Kõrge vedeliku kogus kehas aitab kehal normaalselt toimida, sest paljude protsesside jaoks on vaja vett. Teiselt küljelt on tegemist vaimse küsimusega. Nimelt, kui teil on pidev joogijanu ning te ei suuda enam millegist muust mõelda, siis tulemuseks on madalam tulemus. Kindlasti ei tohi trenni ajal juua vett liiga palju, sest kui näiteks olete jooksmas, siis võib see kõhus hakata nii öelda loksuma. Kui võtame aluseks jooksmise, siis on soovituslik tarbida 750ml vett ühe tunni kohta. Mõistlik oleks see jagada näiteks kolme erinevasse etappi. Esimese joomise teete, kui olete jooksnud 15 minutit, järgneva 30 minuti peal ja sealt järjest edasi sama sammuga. Kindlasti ei ole siin kindlat piirangut, ning juua võite iga kell, kui teil selleks soovi on. Tegemist oli lihtsalt ühe näitena, kuidas paljud toimivad ning, mis töötab.

Sheiker versus joogipudel

Oma olemuselt on tegemist sarnaste toodetega – mõlemast on võimalik juua ning mõlemad on ka sarnase kujuga. Sheikerid on üldiselt pisut jämedamad ja madalamad, kui aga joogipudelid on pigem piklikud. Sheikeri eeliseks on see, et lisaks vee joomisele on selles võimalik endale valmis segada ka valgusheik. Sheikeri ülemises osas on plastikust võre, mis aitab pulbril paremini seguneda ning tulemuseks on kiiremini valminud kokteil. Küll aga on osade jaoks harjumatu suur avaus, millest vedelik läbi tuleb. Joogipudelid selle eest on varustatud spetsiaalse korgiga, kust jooki tuleb ainult siis, kui te seda pigistate või piisavalt kõvasti imete. Lühidalt asja kokkuvõttes on mõlemad sobilikud treeningute ajal vedelike tarbimiseks, kuid sheikeriga jooksma või rattaga sõitma minna ei tasu. Kestvusalad on üldiselt soovitatav läbida koos joogipudeliga, ning samuti ratta joogipudeli hoidjasse sheiker ei mahu.

Maht

Mahu poolest on üldjuhul nii joogipudelid, kui ka sheikerid sama suured. Nende suurused jäävad üldiselt 500ml ja 750ml vahele. Olemas on ka suuremaid ja väiksemaid pudeleid, kuid need on lihtsalt standard mõõdud. Kui võtame näiteks SmartShake Original 2Go ONE sheikeri, siis selle puhul teeb eriliseks asja see, et saate jõusaalis treenides trenni ajal vett tarbida, kuid pudeli alumises osas on eraldi konteineriga ka koht valgupulbrile. Peale trenni täidate oma pudel veega, panete pulbri sisse ning alustate loksutamist. Tegemist on äärmiselt mugava lahendusega, ning saate juba kodus valmis panna endale õige koguse pulbrit. Ühtlasi ei pea te trenni kaasa vedama suurt purki, mis võib osutuda tülikaks. Asju tasub teha lihtsamalt, mitte endale lisa kohustusi võtta – see toimib jõusaalis ning samuti elus eneses.