Hüaluroonhape on läbipaistev aine, mida meie kehad naturaalselt toodavad hoidmaks niiskustasakaalu ning nahka elastsena. Hüaluroonhapet leidub meie nahas, silmades ning sidekoes. Kuigi meie keha toodab antud ainet ise on see kosmeetikatööstuses väga populaarne aine, mida kasutatakse niisutavates kreemides, seerumites, emulsioonides, essentsides ning ka jumestuskreemides. Lisaks lisatakse hüaluroonhapet silmatilkadesse, mis hoiavad silmad niisutatuna. Kuigi hüaluroonhappel on mitmeid erinevaid ülesandeid kehas nagu näiteks haavade parandamine, liigeste õlitamine ning luude hoidmine siis siinkohal keskendume me kosmeetikatööstusele ning nahale.

Miks hüaluroonhapet kasutatakse?

Suureneva vanusega hakkab meie keha järjest vähem seda tootma, mistõttu nahk muutub kuivemaks ning tekkima hakkavad kortsud. Selle tõttu hakatakse kasutama kreeme ning muid kosmeetikatooteid, millele on lisatud hüaluroonhapet. Niisutatud nahal on kortse vähem märgata ning peenemad jooned kaovad korralikult niisutatud nähal üldse ära, mistõttu on niisutus näonaha hoolitsusel väga tähtis samm, mida ei tohiks vahele jätta.

Hüaluroonhappe seerum

Hüaluroonhappe kasu nahale

Nagu mainitud sai ei suuda keha hüaluroonhapet ise lõpuni toota, mistõttu teatud vanuses muutub nahk kuivemaks ning tekkima hakkavad peened jooned ning kortsud. Õnneks tulevad appi tooted, millesse on lisatud hüaluroonhapet ning neil on kolm suuremat ning tähtsamat kasu nahale.

 • NIISUTUS
  Hüaluroonhape niisutab nahka sügavuti kuna tegemist on naturaalse ainega, mis suudab hoida enda kaalust 1000 korda rohkem vett. See mitte ainult ei niisuta vaid hoiab ka niiskustasakaalu sügavamates nahakihtides, muutes naha niisutusele vastuvõtlikumaks.
  Sügavalt niisutatud nahk on särav ning nooruslik, mistõttu on korralik niisutus väga tähtis samm.
 • KORTSUKESED
  Naha elastsus ning kortsukesed on omavahel tugevalt seotud. Mida elastsem, niisutatum on nahk seda vähem tekib kortsukesi. Lisaks on niisutatud, säraval ning elastsel nahal kortse vähem näha.
 • SÄRA
  Me oleme juba mitu korda maininud säravat nahka. Tervislik, jumekas ning särav nahk on meie kõigi unustus ning hüaluroonhape aitab seda saavutada.
Näomask
Lisaks kreemidele on võimalik kasutada ka erinevaid näomaske, mis annavad kohest niisutust nahale, muutes selle säravamaks, tervislikumaks ning siledamaks.
Näopiim
Kui nahk on väga kuiv või see vajab seda ekstra niisutavat faktorit on võimalik nägu hommikul või õhtul puhastada ka näopiimaga, mis puhastab näonaha seda kuivatamata ning pakub niisutust ning sära.

Kokkuvõttes on hüaluroonhape paljude inimeste lemmik niisutav element nende igapäevases näohoolduses. Korralikult niisutatud nahk püsib kauem noore ning säravana ning kunagi ei ole liiga hilja oma nahale head armastust pakkuda ning seda rohkem niisutada.
Lisaks on hüaluroonhapet väga lihtne kasutada ning kuna tegemist on üle maailma väga populaarse ainega, siis leidub neid mitmetes kosmeetikatoodetes. Järgmine kord jumestuskreemi, seerumit, näovett, kreemi või muud toodet valides otsige tooteid, millesse on lisatud hüaluroonhapet, teie nahk tänab teid.
Kõiki eelnevaid tooteid on võimalik leida meie enda e-poest iluversum.ee