Üks viimase aja suurematest iluprotseduuride trendidest on kahtlemata dermarolleri kasutamine. Pikalt on saanud seda protseduuri kasutada ainult dermatoloogide abiga, kuid nüüdseks on dermarollerid muutunud nii kättesaadavaks, et igaüks saab enda kodus teha endale meelepärasel ajal samu iluprotseduure.

 

Miks on dermarolleri kasutamine nii efektiivne ja kuidas see töötab?

Pildiotsingu dermarolling tulemus

Lihtne vastus sellele on kollageen. See on üks olulisimaid valke inimorganismis, eriti meie nahas. Kollageenil on palju olulisi rolle meie kehas. Üks olulisimaid on vast see, et see aitab moodustada uut elastset nahka. Seda omadust kasutab dermaroller kavalasti ära.

Dermarollimine (ing. kl. dermarolling) on protseduur, milles kasutatakse peenikeste nõeltega kaetud rulli oma nahal piirkonnas, mida soovitakse dermarolleri abiga muuta nooruslikumaks, elastsemaks või kui soovitakse vabaneda armidest vms. Sobival nahapiirkonnal tuleb korduvalt üle rullida dermarolleriga. Selle peal olevad imepisikesed nõelad vigastavad naha pealmist kihti.

Nahka selline vigastamine püsivalt ei kahjusta, vaid see tekitab välimisele nahakihile vaid pindmisi kriimustusi. Organismile saadab selline pindmiste kriimustuste tekitamine aga signaali, et just selles naha piirkonnas on vigastus, mida peab ilmtingimata kohe parandama hakkama. Selle signaali tulemusena hakkab just selles samas nahapiirkonnas moodustuma hulgaliselt uut kollageeni. Tänu organismi sellisele omadusele muutub mõjutatud nahapiirkond elastsemaks, kaovad kortsud ning armid muutuvad silmmärgatavalt heledamaks.

Kõige olulisem, et see on turvaline, sest ei kahjusta nahka püsivalt ega pikaajaliselt ning kasutab organismi enda omadust kollageeni tootmise suurendamiseks. Selleks ei ole vaja nahka midagi juurde süstida ega muul moel kanda, vaid on vaja dermarolleriga korduvalt ühe naha rullida.

Dr. Roller 3-line dermaroller näole ja silmaümbruspiirkonnale (1.0 mm)Dr. Roller 3-line dermaroller näole ja silmaümbruspiirkonnale (1.0 mm)

 

Kollageeni mõju meie nahas

Nagu mainitud, siis dermarollimine mõjub nii efektiivselt seetõttu, et suurendab mõjutatud nahapiirkonnas oluliselt kollageeni tootmist. Kuid miks on meile üldse vaja seda, et nahas toodetaks hulgaliselt uut kollageeni?

Kollageen on nahas üks olulisimaid koostisosi. Uus värskelt moodustatud kollageen muudab naha elastsemaks. Ajaga nahk kaotab endast vedelikku ning seetõttu tekivad nahale kortsud ja joonekesed. Kui vigastame nahka pealispindselt, kasutades selleks dermarollerit, siis moodustuv kollageen täidab ära need tekkinud kortsukesed ning lisavad nahale elastsust juurde. Selle tulemusena muutuvad kortsukesed siledamaks ning nahk näeb välja nooruslikum.

Sama toimub ka siis, kui kasutame dermarollerit sellisel nahal, mis koosneb armkoest, näiteks aknest põhjustatud armid, põletus- või venitusarmid. Dermarolleri kasutamine aitab nahal pingulduda ning see muudab armkoe märgatavalt heledamaks. Dermaroller lõhub ära eksisteeriva armkoe ning organism hakkab selle asemele moodustuma värsket kollageeni, mis omakorda moodustab uuemat elastsemat kudet vana armkoe asemele. Kasutades dermarollerit armidel aga iga 3-4 nädala tagant kindlustab paremad tulemused. Ajapikku võivad armid muutuda raskesti nähtavaks või kaduda sootuks.

Kollageeni suurem tootmine parandab ka naha verevarustust, mis omakorda näiteks meestel aitab parandada teatud nahapiirkondades karvakasvu. Seetõttu sobib dermarolleri kasutamine meestele, kes soovivad näiteks habet muuta tihedamaks. Dermaroller sobib sel viisil ka muudel nahapiirkondadel kasutamiseks ka juustehõrenemise parandamiseks.

 

Kokkuvõtvalt dermarollerist

Dermarolleril on palju erinevaid omadusi, miks selle kasutamine on hea. Ühest küljest aitab see välja näha nooruslikum, kuid teisalt võib olla see vajalik protseduur armide ja juustehõrenemise vastasel ravil. Dermarollingu üks suurimaid eeliseid on just see, et see protseduur ei vaja kirurgilist sekkumist, on turvaline ning kättesaadav kõigile. Parema tulemuse saamiseks soovitame kasutada dermarollingu tegemise ajal ka erinevaid vitamiine sisaldavaid seerumeid, mis aitavad saavutada veelgi paremat tulemus.

DRS Titanium Dermaroller (1.5 mm)

Meie Iluversumi lehelt leiad kõik vajaliku dermarolleri kasutamiseks.