Me kõik tahame et parfüüm püsiks meiega võimalikult kaua aega. Õrn aroom, mis liigub koos meiega ükskõik kuhu me lähme. Mitu korda oleme me tänaval kõndides tundnud möödamineva inimese imelist parfüümi mõeldes, kas ka meie parfüüm nii hästi püsib. Kuidas aga parfüüm püsib teatud inimestel kauem kui teistel? Põhjus on lihtne, see oleneb kuhu parfüümi oma kehale peale kanda ning siinkohal toomegi me välja 11 punkti, kuhu tuleb parfüümi peale kanda, et saada pikaajaline ning õrn aroom enda ümber.

Versace – Eros

 

Pulsikohad

Kandes parfüümi pulsikohtadele võib olla kindel, et see püsib kaua värskena. Pulsikohad kehal eraldavad kõige rohkem soojust mistõttu paiskub nendest kohtadest rohkem aroomi õhku. Kandes endale parfüümi peale ei tohiks seda liiga palju teha, üks kaks korda pihustada on ideaalne. Mis aga kõige tähtsam, parfüümil tuleb lasta ära kuivada ehk seda ei tohi hõõruda kuna nii lõhutakse lõhnamolekulid juba kohe ära ning lõhn ei püsi.

Pulsikohtadeks kehal on:

 1. Kõrva taga – Samuti võib kanda parfüümi kõrvade peale, eriti kui tegemist on veidi õlisema kohaga kuna õli hoiab parfüümi kauem nahal.
 2. Küünarnuki sisemine osa – (parfüümi peale kandes tuleb lasta parfüümil ära kuivada enne kui käsi liigutada).
 3. Põlvede tagumine osa – Eriti soovitatakse seda kohta kasutada suvel kui kantakse lühemaid riideid. Kandes parfüümi näiteks kõrvade taha ning põlvedele liigub parfüüm koos teie iga liigutusega.
 4. Randmed – Üks kõige populaarsemaid kohti kuhu parfüümi peale kanda kuna see on otsene pulsikoht. Kandes aga parfüümi pulsikohtadele ei tohi kindlasti aroomi sisse hõõruda ega seda patsutada.
 5. Kurgule –  Samuti on tegemist ühe pulsikohaga, mis eraldab tugevalt soojust mistõttu püsib aroom seal kauemalt ning tugevamalt. Eriti hästi on aroomi tunda kui inimesele minnakse lähedamale näiteks teda kallistama. Imeline õrn aroom, mis jätab kandja kauemaks ajaks meelele.

Guess – Blue

 

Kui pulsikohad on peamised parfüümi kandmise kohad kehal mis tagavad kauema püsivuse, siis on olemas ka veel kohti kuhu parfüümi kantakse.

 1. Juuksed – Juustele parfüümi kandmine on ideaalne idee, eriti kui käes on lahtiste juuste päev. See tagab imelise aroomi iga kord kui tuul teie juukseid paitab. Küll aga ei tasu seda teha liiga tihti kuna parfüümis olev alkohol kuivatab juukseid.
 2. Kael – Kui varem sai mainitud kurku siis sarnaselt kantakse parfüümi ka kaelale. Soovides aga, et parfüüm püsiks veelgi kauem võib kanda kaelakeed, mis kannab endaga kaasas aroomi.
 3. Riided – Erinevad kangad imendavad väga kergelt lõhna, mistõttu on hea idee kanda neile peale parfüümi. Teatud riided võivad hoida endas parfüümi ka veel peale pesu, mistõttu on soovitav kindlasti üks, kaks korda pihustada parfüümi enda riietele.
 4. Rind – Kandes madala lõikega särki või kleiti, võib lasta parfüümi ka rindkerele. Kuigi tegemist ei ole pulsikohaga, mis hoiaks aroomi kaua aega, annab see üleüldise õrna aroomi.
 5. Torso ehk kere – Tegemist on punktiga mida kasutatakse eriti siis kui minnakse välja tantsima ning kantakse näiteks lühemaid särke.
 6. Pahkluu – Pahkluu on koht mis ei tule tihti esimesena pähe kuid tegemist on väga huvitava kohaga kuhu parfüümi kanda. Eriti kasutatakse seda kohta suvekuudel kui õues on kõrge päike ning jalas on lahtised jalatsid.

 

Eelnevad 11 punkti kehal on kõige ideaalsemad kuhad kuha kanda parfüümi. Kindlasti ei tohiks aga enne välja minekut kõikidesse punktidesse parfüümi lasta. Kõige parem on valida kolm punkti näiteks kael, küünarnukid ning põlved või hoopis juuksed, rind ning küünarnukid.

Parfüüm, ei ole vaid hea lõhn, see annab meile julgust ning tugevust kogu päevaks ning eriti halbadel päevadel tuletab see meile meelde, et maailmas on nii palju ilusat mille üle naeratada.

Erinevaid parfüüme saab lihtsalt ning mugavalt endale soetada aga iluversumist.