Ilumaailm on väga suur ning tihti jõuab turule uusi ning huvitavaid tarvikuid ning tooteid. Me kõik soovime tervislikud ning ilusad välja näha ning ideaalis lükata enda vananemisprotsessi kaugemale tuleviku. Just kõike seda dermarolleri kasutamine pakub. Sõna dermaroller on inglise keelne ning see koosneb kahest osast derma ning roller. Derma e. dermis on pärisnahk ning roller on rull.

Mis on dermaroller? – tegemist on mikronõelumisele sarnase tegevusega, mille käigus kasutatakse imetillukeste nõeladega olevat rullikut ning õrnalt rullitakse enda näonahka. Tegevuse käigus tekitatakse nahale mikrohaavad, mida keha hakkab ravima.

DRS dermaroller

Miks seda kasutatakse? – Antud tegevus parandab naha verervarustust, sunnib keha tootma rohkem kollageeni ning noorendab nahka. Kasutades dermarollerit on nahk säravam, noorem ning rohkem pingul. Dermarullimisel kasutava seeriumi imendumisprotsent võib ulatuda kuni 90% ning lisaks vähendab see arme, parandab naha tekstuuri ning ühtlustab nahatooni.

Kes seda kasutavad?Dermarollerit võib kasutada igal nahatüübil kuid kuna tegemist võib olla veidi valuliku protsessiga siis peavad tundliku nahaga inimesed olema ettevaatlikumad. Seda kasutatakse nii kortsukeste silumiseks, silmaümbruste toonimiseks kui ka huultel, nende suurendamiseks. Lisaks on mitmed kasutajad leidnud, et dermarolleri pidev kasutamine vähendab arme ning ühtlustab nahatooni.

Kuna mitte kasutada? Dermarollerit ei tohi kasutada juhul kui nahal on lööve, lahtised haavad või infektsioonid. Samuti ei tohi nahka rullida kui seda ei ole eelnevalt hoolikalt puhastatud.

Kuidas kasutada?

  • Esimesena tuleb enda nägu korralikult puhtaks pesta ning leida endale sobilik seerium. Tihti kasutatakse dermarollerit just seeriumite efektiivsuse tõstmiseks kuna imepeenikesed niidid viivad seeriumi sügavamale nahka.

Seeriumiks soovitatakse tooteid, mis sisaldavad hüaluroonhapet, peptiide või erinevaid tüvirakke. Eelnevad koostisosad stimuleerivad kollageeni tootmist nahas ning niisutavad sügavuti nahka. Dermarolleriga ei soovitata aga seeriume, mis sisaldavad aktiivseid osakesi nagu c-vitamiin või retinol kuna need võivad tekitada ärritusi. Neid seeriume võib aga kasutada pärast rullimist.

  • Teisena tuleb seerium nahale kanda.
  • Kolmandaks tuleb võtta enda dermaroller ning seda õrnalt üle naha rullida. Seda tuleb teha väga õrnalt ning aeglaselt. Mitte mingil juhul ei tohi seda üle naha tõmmata kuna see vigastab üleliigselt nahka. Ettevaatlik tuleb olla silmaümbrusnahaga, mis on eriti tundlik. Kindlasti aga ei tohi mitte kunagi rullida silmalaugusid.
    Vastavalt naha tugevusele võib ise tunnetada kui tugevalt rullikut nahal kasutada. Esmasel kasutamisel on aga soovitav seda lihtsalt õrnalt üle naha rullida, lisajõudu kasutamata.
    Kõige parem on rullimist alustada naha keskelt ning liikuda järjest väljapoole rullides samal ajal ülesse ehk lõualt otsmikuni. Selline alt üles liikumine pikendab naha nooruspäevi ning lükkab naha lõtvumist edasi.
  • Peale rullimist tuleb panna nahale uus kihti seeriumi peale ning jätkata enda igapäevaste protseduuridega nagu näokreem või emulsioon.

Kui tihti rullikut kasutada? – See oleneb dermarolleril asuvate nõelade suurusest. Kui tegemist on pikkade nõeladega või paksemate nõeladega piisab selle kasutamisest kord kuus. Juhul kui tegemist on peenikesemate ning lühemate nõeladega võib rollerit kasutada vastavalt tunde järgi kord või kaks, kolm korda nädalas.

Kasutades dermarollerit peab olema kindel, et seda kasutatakse õieti. Valesti kasutades võib see tekitada verevalumeid, sinikaid, naha koorumist, kuivust kui ka sügelemist. Väga tähtis on enne rulliku kasutamist olla kindel, et seda kasutatakse vastavalt juhistele. Erinevaid dermarollereid on võimalik mugavalt soetada iluversumi e-poest.