Meie nahk puutub igapäevaselt kokku erinevate ärritajatega, olgu siis selleks välispidised faktorid nagu tolm või loomulikud ärritajad nagu vanade naharakkude kogunemine ning higistamine. Kui me peseme enda nägu ning käsi igapäevaselt siis ülejäänud keha võib tihti jääda tahaplaanile, mistõttu kasutatakse kehakoorijat.

 

Milleks kasutatakse kehakoorijat?

Kehakoorija on näokoorijaga väga sarnane: mõlemad sisaldavad endas väikseid graanuleid, mis koorivad ning puhastavad nahka.

  • Kehakoorija eemaldab nahalt kogu mustuse ning surnud naharakud jättes naha puhtaks, tervislikuks ning loomulikult säravaks. Lisaks muutub nahk pehmemekas ning siledaks. Kuna paljud inimesed hoolitsevad oma näonaha eest, siis miks mitte panna rohkem rõhku ka ülejäänud kehale.
  • Kehakreemi kasutamine peale koorimist on kordades niisutavam kui kreemi kasutamine ilma eelneva koorimiseta. Põhjus selleks on lihtne, nimelt eelnev koorimine eemaldab liigse mustuse ning vana naha, mis lubab nahal kreemidel kiiremini ning intensiivsemalt imenduda.
  • Lihtsam raseerimine. Enne raseerimist naha koorimine vähendab võimalust sisse lõikamiseks ning muudab kogu tegevuse kiiremaks ning sujuvamaks. Lisaks karvaeemaldusele aitab koorimine vähendada ka tumedate laikude intensiivsust ning ka nahapaksendeid ehk kalluseid.
  • Koorimine on kui massaaž, mis vähendab stressi ning toob meid tagasi maa peale. Kord nädalas iseenda eest hoolitsemine ning pika dušši all käimine teeb ainult head nii kehale kui ka vaimule.
  • Parfüüm püsib kauem. Uskuge või mitte aga kooritud nahal püsib parfüüm kauem peal. Põhjus selleks on sama, mis kreemitamisel. Kuna nahk on puhas ning värske, siis imendub parfüüm kergemini ning püsib peal tunde ning tunde.

 

Kuidas kasutada kehakoorijat?

Kehkoorija, Nacomi

Kehakoorija kasutamine on imelihtne tegevus, mis ei võta kaua aega. Sõrmedele tuleb panna veidikene vahendit ning ringjate liigutustega seda nahale kanda. Kindlasti ei tohi kasutada liiga tugevat survet, mis võib teha nahale rohkem kahju kui kasu. Peale koorimist tuleb vahend korralikult maha loputada.

Nahka tuleb esialgu koorida umbes kord nädalas ning edasi jooksvalt vaadata kui tihti nahk vajab järgmist koorimist.

Kuigi kehakoorija kasutamine on lihtne kui üks, kaks, kolm, siis siiski leidub erinevaid nippe kuidas seda veelgi paremini teha.

  • Enne koorimist tuleb ennast sooja veega üle pesta. Soe vesi avab poorid ning valmistab naha koorimiseks ette.
  • Koorida ei tohi liiga tihti kuna see kuivatab naha ära.
  • Tähtis on ka leida enda nahale sobiv koorija, mistõttu võib esialgu katsetada erinevate vahenditega, leidmaks see üks vahend, mis sobib.

Kokkuvõttes on kehakoorimine nii rahustav kui ka puhastav tegevus, mis toimib hästi nii vaimsele kui ka füüsilisele kehale. Lisaks muudab see naha pehmeks, niisutatuks ning kauniks. Erinevaid kehakoorijaid on võimalik soetada kodust lahkumata www.iluversum.ee kodulehelt.