Ilmselt meist enamus teeb väga palju endast oleneva, et võimalikult kaua säiliks meie välimus värske ning kaunis. Ollakse füüsiliselt aktiivsed, viibitakse palju värskes õhus, juuakse piisavalt vett, toitutakse teadlikult, välditakse liigset päikest. See on väga suurepärane. Teisalt on terve ja särava välimuse suurimateks vaenlasteks vähene uni, suitsetamine, alkohol, liigne kohvijoomine, vähene vee tarbimine, ühekülgne toitumine ning päevitamine ilma nahka kaitsmata.

Puhas ning looduslik ilu ja nooruse saladus on võtta lisaks iluvitamiine, et tunneksid end veelgi paremini. Vitamiinid on tervise ja ilu jaoks väga, väga vajalikud.

Ent millised lisavitamiine võtta, et end veelgi ilusamana tunda?

Juuksed ütlevad organismi üldise tervise kohta väga palju. Kui organismil on teatud ainete puudus, hakkavad juuksed välja langema, muutuvad elutuks ja hapraks. H-vitamiin ehk biotiin on olulise tähtsusega juuste väljalangemise ja halliks muutumise takistamisel ning annab nahale sära ja korrastab ainevahetust. Biotiini leidub toiduainetest munakollases, pärmis, maksas, pähklites ja kamas.

B-grupi vitamiinid  mõjuvad hästi lisaks juustele ka küüntele ja huultele, eriti B12 vitamiin. Seda vitamiini leidub lihas, maksas, koorikloomades, piimas ja munades.

Tsink mõjub hästi peanahale, aidates ennetada juuste väljalangemist. Tsinki on rohkelt idudes, kliides, munades, pähklites, leht- ja juurköögiviljades, kalas ja mereandides.

A-vitamiin  parandab naha tekstuuri ja aitab vähendada peeneid kortse vähenemisele.  Kasulik on hoida oma menüüs rohelisi aedvilju, porgandit, maksa, kalamaksaõli, muna, juustu, piima ja piimasaadusi.

C-vitamiin aitab kaasa kollageeni moodustumisele. C-vitamiini leidub palju tsitruselistes ning ka  kodumaisetes aiamarjades.

E-vitamiin kaitseb nahka UV-kiirguse eest, takistab kortsude teket ja aeglustab vananemisprotsessi. E-vitamiini omastamiseks peab toidulaual kindlasti olema pähkleid, seemneid ja erinevaid idandeid.

Naha vananemistunnused – lõtvus, kortsukesed, elastsuse vähenemine on sageli juba märgatavad peale 30 eluaastat. Selle põhjuseks on kollageeni vähenemine organismis. Seega, et parendada olukorda on kasulik kasutada iluvitamiinina kollageeni, mis on  maailmakuulus naha elastsuse parandamise ja kortsudevastase toimega.

Lisaks kaitseb kollageen liigeseid ja aitab neid kiiremini taastada, parandab luude elastsust ja vastupidavust, aitab moodustada lihaskudedele kvaliteetset struktuuri.

Diet Food Collagen + Vit C kapslites on hüdrolüüsitud veise kollageenipulber. Hüdrolüüsitud veisekollageen on parim kollageenivalgu allikas, mis on organismile kergesti seeditav.

 

Kollageen on valk, mis moodustab 30% kehas olevatest, ja tervenisti 70% nahas olevatest valkudest. Kollageen on valk, mis on kehastruktuuri üks tähtsamaid koostisosi, mis tagab luude, lihaste, keha sidekoe tervise ning naha, juuste ja küünte tugevuse ja terve väljanägemise. Keha vajab kollageeni, et püsida noorena. Kollageen on eriti soovituslik füüsiliselt aktiivsetele inimestele.

Enam kui pooled inimestest kannatavad magneesiumipuuduse all. Magneesium ja tsink on ühed tähtsamaid mineraalaineid, mida organism normaalseks funktsioneerimiseks vajab. Magneesium on eelkõige hädavajalik südame, närvirakkude, ainevahetuse, seedimise ja lihaste tööks.

Tsink kannab ülitähtsat rolli keha uuenemisprotsessides, avaldades eriti suurt mõju nahale ja juustele. Ta kiirendab haavade paranemist ning on tähtis komponent A-vitamiini ainevahetuses. Lisaks paljudele muudele kasulikele omadustele aitab tsink kaasa organismi normaalsele happe-leelise tasakaalu säilitamisele ja soodustab normaalset rasvade ning süsivesikute ainevahetust. Tsink aitab säilitada immuunsüsteemi normaalset funktsioneerimist.

Biotiin on vees lahustuv vitamiin, mis on vajalik keha normaalseks kasvuks ja funktsioneerimiseks. Biotiin toimib glükoneogeneesi, rasvhapete sünteesi ja mõnede aminohapete ainevahetuse peamiseks regulatiivseks elemendiks. Koos oma rolliga energiatootmises suurendab biotiin teatud valkude sünteesi. Lisaks soodustab biotiin tervislikku immuunsüsteemi talitluse ja mängib olulist rolli naha tervises. Lisaks nahale aitab biotiin tervena hoida ka juukseid ja küüsi.

MSM (metüülsulfaniilmetaan) on vesilahustuv, orgaaniline väävliühend. Looduses leidub MSM-i vihma- ja järvevees. MSM on väävli vorm, mis on organismis sisalduv põhikomponent kollageeni, elastaani, kõhrede ja keratiini moodustumiseks. Annab paindlikkust ja tugevust lihastele, luudele, liigestele, sisemistele membraanidele ning peamiselt nahale, juustele ja küüntele. Looduslik väävel on “ilu mineraal” – ta hoiab juuksed läikivad, naha sileda ja jume noorusliku. Uurimustulemused on näidanud, et paljudel inimestel on organismis väävlipuudus ning see kasvab vanusega.

Probiootikumide vajalikkus inimeste organismile on üldteada. Inimesed ei saa sageli enda igapäevasest toidust kätte soolestiku mikrofloora jaoks vajalikku. Soolestikus asub umbes 70% inimorganismi immuunrakkudest. Probiootikumid reguleerivad seedimist nii, et keha omastaks toidust ja toidulisanditest maksimaalselt kõik vajalikud toitained, püsiks terve ja suudaks paremini kõige kahjulikuga toime tulla.  Dr. OHHIRA® probiootikumid on ainulaadsed, sest need on ainsad Eestis saada olevad probiootikumid, milles on elavad piimhappebakterid, mida ei ole külmutatud ega muul moel töödeldud.

Keha aitavad puhastada ning immuunsüsteemi tugevdada Body Attack Detox FEM kapslid.

Prebiootiline pasta toetab ja tasakaalustab seedeelundkonna pH-d, mikrofloorat, immuunsüsteemi ja tervet soolestikku.On tõestatud, et need kasulikud bakterid kleepuvad käärsoolde, kõrvaldavad seedimise käigus tekkinud toksilised kõrvalproduktid, toetavad seedetrakti limaskesta (vajalik toitainete imendumiseks) ja säilitavad jämesooles orgaanilisi happeid saavutades optimaalse pH taseme.

Diet Food Supplements Bilberry+Luteinon on toidulisand, mis sisaldab vitamiinide kompleksi silmadele. Sobilik inimestele, kes tunnevad silmades väsimust ja teisi ebamugavaid tülitavaid sümptomeid, mis esinevad sõiduki juhtimise või lugemise korral, ereda valguse tõttu, ning pikemaajaliselt eredaid ekraane vaadates.

Kui on soov turgutada naha, juuste, silmade, ainevahetuse või küünte seisukorda ja anda endale lisasära, siis vali omale sobivaimad iluvitamiinid me e-poest.