Enamik meist on tabanud mõttelt, et miks on nii, et hoolimata sellest, kui väga me ka proovime, ei saa me lihtsalt juukseid nii stiilselt sättida nagu salongis.

Ikka juhtub, et teeme teadlikult või tahtmatult palju juuksehooldusvigu, mis põhjustavad kahjustusi. Enamik neist vigadest algab dušši alt.

Palsam võib tunduda üks lihtsamaid tooteid, kuid paljud teevad selle põhilise juuksehooldustoote regulaarsel kasutamisel mitmeid vigu.

Palsami kasutamise eesmärk on taastada juuste – eriti nende otste, mis kipuvad kõige enam kuivama – niiskuse tasakaal ning selle ülesanne on tagada, et juuksed oleks toidetud.

Lugege pudelilt ja järgige juhiseid.

Kui palsamit liiga pikaks ajaks mõjuma jätta, võib see juuksed muuta need õlisemaks. Samuti on mõistlik kasutada palsamit soovitatud koguses, sest kui kasutate liiga palju, võib see teie juukseid raskemaks teha.

Kuid ärge ka kohe maha loputage.

Jällegi teame, et meie kõigi  aeg on kallis. Kuid kui kasutate palsamit, nii, et põhimõtteliselt koheselt loputate, ei pruugi te oma juuste hoolduseks selle kõiki eeliseid saada. Soovitame palsamit kasutada pakendil oleval juhistes märgitud aja jooksul.  Palsam on teie juuste niisutaja, nii et selle võlujõu jõudmiseks juustesse on vaja natuke aega. Et mitte niisama oodata, siis palsami mõjumise ajal  näiteks raseerige jalad või kasutage kehakoorijat. Ja alles peale soovitatud aja möödumist loputage juuksed.

Juuksejuured ei vaja tegelikult palsamit

Teie peanahk toodab rasu, looduslikku õli. Veelgi enam, teie juured on palju vähem kahjustatud kui juukseotsad. Õige on palsamit kasutada ainult seal, kus seda kõige rohkem vaja on – st juuste pikkuse keskosast otsteni, kuna see juuste osa kipub olema kuivem. Kui panna palsamit juuksejuurtele, siis riskite sellega, et teie peanahk ja juured muutuvad õliseks.

Jaotage palsamit juustele ühtlaselt

Mõne juuksetüübi puhul võib olla ebamugavam jaotada palsamit ühtlaselt juustesse ainult sõrmedega, eriti kui teil on paksud juuksed või lokid. Selle tegevuse lihtsustamiseks võib kasutada laiade vahedega kammi, sedaviisi jaotub palsam nii et see niisutab juukseid kogu soovitud ulatuses.

Oluline on kasutada sama šampooni jaoks sobivat palsamit

Üks levinumaid vigu, mida peaaegu iga naine on vähemalt korra elus teinud, on šampooni ja palsami kasutamine erinevast valikust. Paarismõtteks on see, et mõlemad tooted saavutavad koos kasutamisel parimaid tulemusi.

Kasutage oma juuksetüübile sobivaid tooteid

Saame aru, et sobiva šampooni ja palsami valimine võib olla keeruline. Kuid tegelikult on kõik seotud juuste tüübi ja vajadustega sobivate juuksehooldustoodete leidmisega.

Kui teil on värvitud juukseid, valige tooted värvitud juustele. Kui teil on õhukeseid juukseid, siis valige sellise juuksetüübi jaoks sobivaimaid tooteid. Igaühe juuksed on erinevad. Mis tahes toote kasutamisel peate meeles pidama juuste tekstuuri, kuivust, pikkust, paksust ja kahjustusi. Küsige oma juuksurilt soovitusi, milline toode (ja kui palju sellest) teie jaoks töötaks – ja ärge kartke asju muuta.

Loputage korralikult

Kui unustate šampooni ja palsamit korralikult loputada, võite ummistuda juuksefolliikulisse, tekitada peanahale jääkide kogunemist ja tuhmistada selle sära. Lisaks muutuvad juuksed rasuseks ja määrdunuks. Kulutage korralikuks loputamiseks mõni hetk, eriti kui teil on paksud või lainelised juuksed ja nautige kaunist tulemust.

Üle ei tasu pingutada

Liiga sage juuste pesemine ja palsami kasutamine võib teie kuivad, rabedad juuksed veelgi halvemaks muuta. Nii nagu iga asjaga- nii palju kui vajalik.

2 in 1 ei ole alati lahendus

Kaks-ühes šampoonid kõlavad teoreetiliselt suurepäraselt, kuid need pole kõik nii tõhusad. Kui teie juuksed on lõuapikkused või pikemad, pole selline toode piisavalt tugev. Seda seetõttu, et lõuapikkusega juuksed on tavaliselt vähemalt aasta vanused, mis tähendab, et otsad vajavad sihipärasemalt palsamit.

Ja veel üks soovitus: ära kasuta külma palsamit

Lase palsamipudelil oma dušši veejoa all soojeneda. See tehnika suurendab palsami tõhusust ja imendumist.

Leia enda jaoks sobivaimaid juuksehooldustooted meie e- poest.