Trenni tegemine on võimas tegevus mis tugevdab nii meie vaimu kui kui füüsist. Alati ei taha me aga liiga kaua ning palju trenni teha ning me otsime viise kuidas treeningu efektiivsust tõsta. Siinkohal olemegi välja toonud mõningad nipid, mis aitavad muuta treeningu efektiivsemaks.

 

  1. RASKUSTE TÕSTMINE

Kardio (cardio) on tervislik ning ideaalne viis kuidas trenni teha kuid soovides kaotada kaalu ning muuta enda keha tugevamaks tuleb tõsta ka raskuseid, et saada lihaseid. Justnimelt lihased aitavad kiirendada ainevahetust ning muuta ka tulevased treeningud efektiivsemaks. Lisaks on varasematest uuringutest välja tulnud, et inimesed, kes tõstavad raskusi koguvad vähem rasva kui inimesed, kes teevad vaid kardiot.

Raskusi tuleb aga tõsta tasa ning targu. Alustades kergematest ning liikudes vaikselt raskemate raskuste poole. Lõpuks on soovitav kasutada raskemaid raskusi ning teha vähem kordusi / tõsteid kui kasutada kergemaid raskusi ning teha kordades rohkem kordusi.

  1. JOO VETT

OTE hydro Tabs

Väga lihtne tegevus, eksole, kuid miskipärast unustavad inimesed vee tähtsuse. Treeningu käigus võib inimene kaotada kuni 10% enda veevarudest, mis muudab treeningu ebaefektiivseks ning kahjustab keha. Soovitav on treeningu ajal juua piisavas koguses vedelikke ning muuta vee joomisest harjumus. Kuna kehal läheb vee omandamiseks aega üks, kaks tundi, siis on oluline et me jooks kogu päeva vältel piisavalt vett mitte vaid enne treeningut ja selle ajal.

  1. PROTEIIN

Proteiin on sportlase parim sõbranna, mis aitab lihastel taastuda ning kasvada. Proteiinirohked toidud ning toidulisandid on ideaalsed nii enne kui ka peale trenni. Lisaks süüakse proteiinirohkeid tooteid õhtusöögiks, mis hoiab aminohapete sünteesi tegevuses ka öösel.

  1. TREENINGUSÕBER

Sõbrad ning sõbrannad on meie kõrval alati. Trenni tehes oleme aga tihti üksi, mistõttu võib meie algne entusiasm langeda. Treeningsõbrad, on kaaslased, kes on sinuga samal tasemel ning kellega koos käiakse trenni tegemas. Kõrval olev inimene, kes suunab meid ning kes sunnib meid trenni tegema parandab tulemusi, hoiab meid tegevuses ning muudab meid entusiastlikemaks. Tihti muutuvad ka treeningud sõbra või sõbrannaga pikemaks.

  1. PUHKUS

Töö ja pidu, me kõik teame kui tähtis on enne pidu kõvasti töötada. Sama on ka treeninguga. Peale trenni tegemist tuleb korralikult puhata ning ennast mugavalt tunda. Piisavas koguses und on meile eluvajalik ning lisaks taastub keha magades kiiremini. Iga öö tuleb magada vähemalt seitse tundi!

  1. SÜSIVESIKUD

Vegan batoon – salty peanut

Korralik treening vajab süsivesikuid, mis tähendab, et tühja kõhuga trenni tegemine ei ole efektiivne. Vaadake näiteks maratonil osalejaid, igal maratonil on söögipunktid ning enne maratoni on näha kuidas inimesed söövad toidulisaneid või batoone, banaane. See kõik aitab meie kehal paremini olukorraga toime tulla. Kui meil on kõht täis ning kehal on energiat mida kasutada on treening efektiivsem ning ka teie tunnete end peale trenni ning trenni ajal paremana.

  1. MUUSIKA

Muusikas peitub jõud – sõna otseses mõttes. Kuulates treeningu ajal intensiivset muusikat aitab see muuta treeningu efektiivsemaks. Tihti annab energiline muusika meile jõudu ja jaksu, kujutage ette jooksmist kui kõrvaklappidest tuleb mõnusat kiiret ning rütmikat muusikat – tuju läheb kohe paremaks.  Lisaks on uuringud näidanud, et klassikaline muusika aitab kehal kiiremini maha rahuneda, mis omakorda kiirendab taastumisprotsessi pärast treeningut.

  1. SPORDIJOOK

OTE sojavalgu pulber

Spordijooki soovitatakse juua enne ja pärast treeningut. Enne treeningut annab see energiat ning paneb aminohapped kehas liikuma. Pärast treeningut aitab jook aga kaasa taastumisele.

 

Kokkuvõttes on mitmeid erinevaid nippe ning trikke kuidas muuta enda treening efektiivsemaks. Mis aga kõige tähtsam – nautige trenni ja tundke kuidas te muutute tugevamaks ning tervemaks.

Erinevaid spordijooke, batoone ning toidulisandeid saab nüüd aga lihtsalt ning mugavalt tellida iluversum.ee kodulehelt.