Soojad ilmad, päike, puhkus, mõnus aeg rannas, suplus ja vesi, reisimine – see on see, miks me enamasti armastame suve. Sinu juuksed ei ole just selles suhtes kõige paremini meelestatud. Päike, vesi, suur õhuniiskus ja muutunud elurütm võivad neile teha hoopis kahju. Juuksed koosnevad proteiinist, seega tervislikult toitumine ja mõne lihtsa hooldusnipi teadmine aitavad suuresti kaasa nende kaunina säilimisele. Eriti peaksid juuste kaitsmisele tähelepanu pöörama värvitud juustega inimesed. Samuti need, kellele meeldib palju reisida lõunamaadesse, kus päike on kordades tugevam. Loomulikult kuivad, lokkis või keemiliselt töödeldud juuksed on kahjustavatele teguritele vastuvõtlikumad.

Anname Sulle mõned nõuanded, kuidas suvine juuksehooldus, juuste kaitsmine ja hooldamine aitab neil ka suve lõpuks jätkuvalt ilusad, säravad ja terved välja näha.

Hoia juuksed niisutatult

Nii kehal on vaja vett, et ellu jääda, on ka juustel vaja niiskust, et püsida tervetena.

Suvel on väljas palav, mistõttu enamik inimesi higistab rohkem. Ka peanahk higistab ning juuksejuured muutuvad kergesti rasvaseks. Et ei peaks liiga tihti pesema, siis võiksid suveperioodil muretseda endale väikese pudeli kuivšampooni, mida saad mugavalt kaasas kanda ja vajadusel juuksejuurtele pihustada. Kuid pea meeles, et kui kasutad kuivšampooni, siis lisa ka juuste niisutust, isegi siis kui juukseid ei pese, sest kuivšampooni koostis on tehtud nii, et see imeks juustest liigse õli, jättes juuksed kuivaks.

Samas kõrge õhuniiskuse tase võib muuta Su juuksed kaalult 30% raskemaks ja sellest tingitult muudab juuksed ka vastuvõtlikumaks kahjustustele ja katkemisele.

Anna juustele puhkust

Suvel anna juustele puhkust föönitamisest ja koolutamisest. Tee lihtsamaid soenguid , pikemate juustega näiteks tavaline pats või hoia loomulikult ja kaunista end juukseehetega. Mõnikord võib  sasine soeng näha välja šikk, selle eelduseks on muidugi , et juuksed on säravad ja terved. Samuti võib juukseid soengusse sättides niiskuse hoidmiseks kasutada lisaks stileerimiskreemile juustesse jäetavat palsamit.

Kui ikka vaja föönitada, siis võiksid kuivatada pigem jaheda fööniga. Juukseid föönitades soovitame kindlasti kasutada ka kuumakaitset ja fööni otsikut, sest ilma otsikuta föönitamine lõhub juukseid ja muiudab need katkiseks, kahuseks ja õhukeseks.

Kuid parim on ikka lihtsalt õhu käes juuste kuivatamine.

Päikesekaitsega juuksetooted on suve suurimad juuksesõbrad

Päike ei paista ju ainult rannas, vaid ka tänaval, aias või ükskõik kus me õues liigume. Seega on juuste kaitsmine oluline igal pool ja igal ajal, mitte ainult rannas peesitades. Juukseid saate kaitsta mütsi, kübara või rätikuga, aga kaitset vajavad ka juukseotsad kuhu on soovituslik kanda enne õueminekut UV-kaitset sisaldavat toodet.

Kuna suvel kipume juukseid tihedamini pesema, siis kasuta spetsiaalseid suve juuksehooldustooteid, kuna need on niisutavama, taastavama ja kaitsvama toimega, arvestades antud perioodil juuste eriliste vajadustega. Lisaks tagavad need enamasti juuksevärvi erksana. Eriti tõhusad suvised värvikaitsetooted on kombinatsioonis UV- ja värvikaitsega.

Seega kõige olulisem ongi soetada UV-kaitsega šampoon ja palsam, samuti juukseotsi siluv seerum, õli või sprei. Ideaalne oleks, kui UV-kaitset sisaldaksid ka juukselakk või teised viimistlusvahendid.

Päikesele tundliku nahaga inimestel tõenäoliselt tundlik ka peanahk. Kui peakatet kanda ei taha, on võimalus päikese kaitseks kanda veidi päevituskreemi ka peanahale. Eriti peaksid seda tegema need, kes kannavad seitlit või kellel on loomu poolest õhemad juuksed.  Parim kreem, mida peanahale kanda on kerge koostisega lõhnavaba kreem, mis ei jäta peanahka rasvaseks. Kui peapiirkonnas on alasid, mida juuksed ei kata, tuleks sinna kanda päikesekaitsekreemi, eriti meesterahvastel.

Hooldustooteid tuleks juustesse kanda nii enne päevitamist, päevitamise ajal, kui ka pärast päikese käes viibimist.

Väike trenn koos juuksehooldusega

Kui lähed trenni, siis kanna enne trenni tegema hakkamist juustele mask või õli ning seejärel pane juuksed krunni. Peale trenni pane pähe saunamüts ja naudi saunas olemist. Samal ajal kui puhkad trennist, saavad sinu juuksed salongi tasemel niisutava hoolduse.

Tasakaalustamiseks  ja niisutamiseks toimivad kõige paremini õlid.

Juukseõlid ei sisalda silikooni, ega tee juukseid raskeks. Et tugevdada oma palsami toimet sega sisse mõni tilk õli.

Pese juukseid järve- või vihmaveega

Suvisel ajal soovitame neil, kellel võimalik, pesta juukseid jõe- või järveveega või ka vihmaveega. See muudab juuksed mõnusalt pehmeks ja siidiseks.

Hoia oma juuksevärvi

Kuumus ja päike oksüdeerivad juuksevärvi ja muudavad juuste väljanägemise tuhmiks ja kuivaks. Et kinnitada juuksevärv ja niisutada juukseid soovitame keratiinihooldust . Keratiin tekitab juustele proteiinikilbi, mille tulemusel on juukseid lihtsam soengusse sättida ja juuksed on vähem lendlevad ja kräsused. Samuti kaitseb keratiinikiht juukseid liigse kuivuse ja kuumuse eest.

Naudi ujumist, aga kaitse ka juukseid

Jahutav suplus meres, järves  või basseinis on kuumal suvepäeval ideaalne värskendus kehale. Kuid juustele see ei mõju hästi. Soolasel veel on kuivatav toime, mistõttu võivad juuksed tunduda karedad, kahused ning minna kergesti pusasse. Basseini kloorivee ja päikese kombinatsioon pleegitab juukseid ning võib anda juuksevärvile roheka varjundi.

Selle vältimiseks loputa juukseid kohe peale ujumist ning püüa võimalikult vähe juukseid katsuda, et vältida kahuseks muutumist. Vahetult enne basseini minekut soovitame teha juuksed puhta vee all märjaks ning kasuta pähe jäetavat palsamit.

Kord nädalas tuleks juukseid pesta sügavpuhastava šampooniga, et saada juustest välja juuksehooldusvahendite jäägid ning kõik, mis merest või basseinist nende külge on jäänu.

Kasuta laiade piidega kammi

Peale pesu on juuksed väga õrnad ja nende kammimine märjana lõhub neid veelgi rohkem. Märjad juuksed on väga haprad ja harjaga lõhud asjata juukseid. Kasuta laiade piidega kammi.

Suvel lõika juuste otsi korrapäraselt

Suvekuumus muudab juuksed poorseks ning seetõttu kipuvad need ka kiiremini lõhenema, seetõttu ongi oluline korrapärane juukseotste lõikamine. Regulaarne juukseotste lõikamine takistab juukseotste hargnemist ja väldib üldiselt juuste kahjustusi. Otsi võiks lõigata iga 6-8 nädala tagant.

Sobivad suvised juuksehooldustooted leiad meie e-poest.