Trennis käimine on paljude inimeste üks lemmiktegevusi kuid mõningatel juhtudel võib keha vajada lisatoetust, et füüsilist koormust taluda. Nii tugisidemed kui ka kinesioloogiline teip on siin meie aitamiseks ning füüsilise eluviisi jätkamiseks.

 

Kinesioloogiline teip (KT)

Võibolla olete spordiüritustel või trennis olles tähele pannud värvilisi teipe inimeste selgadel, õlgadel või jalgadel. Tegemist ongi kinesioloogilise teibiga, mida kasutatakse taastusravis loomuliku tervenemisprotsessi ning toetuse tõttu, mida teip pakub. Antud teip mitte vaid ei toeta tervenemisprotsessi vaid ka stabiliseerib ning toetab lihaseid nende liikuvust piiramata.

Teibi kasutusvõimalused:

liigese fikseerimine samal ajal liikuvuse säilitamisega; valu vähendamine; tervenemisprotsessile kaasa aitamine; paistetuse vähendamine.

Kuidas teip töötab?

Kinesioloogiline teip on väga elastne teip tehtud sünteetilisest või puuvillasest materjalist ning kaetud liimiga, mis ei piira lihaste liikuvust vaid liigub nendega kaasa püsides nahal mitu päeva.

Kinesioteibil on kaks funktsiooni: kesknärvisüsteemi mõjutamine ning liigese fikseerimine.

Kuna meie nahas asuvad närvid on pidevas ühenduses ajuga, siis KT on võimeline mõjutama kesknärvisüsteemi suurendades või vähendades lihasaktiivsust.

Liigese fikseerimine käib sarnaselt läbi närvide, andes kehale tagasisidet probleemse koha liikuvuse kohta.

  • Kinesioloogilisi teipe on mitmetes värvides selleks, et paremini märgata mitut teipi korraga kasutatakse. Lisaks mängivad värvid aesteetilist rolli.
  • Teibiga ei saa endale viga teha, valesti paigaldatud teip lihtsalt ei toeta keha.

 

Tugisidemed

Tugisidemeid kasutatakse eelkõige vigastuste ennetamiseks ning taastumise kiirendamiseks. Sidemed hoiavad liigesed tasakaalus ning korrektses asendis vastavalt liikumisele. Näiteks aitavad tugisidemed hoida hüppeliigest õiges asendis, vältimaks selle nihestumist.

Tugisidemed on elastsed ning anatoomilised sidemed, mis arvestavad inimese kehaga ning selle liikuvusega. Tugisidemed, mis on spetsiaalselt mõeldud trenni jaoks on lisaks väga hästi hingavad ning liikuvad, mistõttu on neid ka mugav kasutada treeningu ajal.

Tugisidemeid on mitmeid erinevaid vastavalt kehaosadele ning probleemidele. Näiteks on hüppeliigese tugisidemeid, jooksjatele spetsiaalseid sidemeid, küünarnukkidele ning ka selja toetamiseks. Kui kindel piirkond on probleemne tuleb enne tugisideme ostmist rääkida nende müüjaga või arstiga, kes soovitab õiget vahendit õigele vigastusele kuna iga side on erinev.

Kokkuvõttes on lihaste toetamiseks valikus mitmeid erinevaid võimalusi ning vastavalt enda vajadustele ning ootustele on võimalik valida endale sobivaim variant. Nii tugisidemed kui ka kinesioloogiline teip on inimeste seas väga populaarsed ning armastatud tooted, mis teevad iga treeningu mugavamaks ning kindlamaks. Leia omale sobiv tugiside meie e-poest