Esimese küsimusena kerkib ilmselt esile küsimus – mis asi see spordijook üldse on või mida selleks nimetatakse. Kõige lihtsama seletusena võib öelda, et tegemist on joogiga, mida on mineraalainete ja vitamiinidega mingil moel rikastatud või täiendatud. Kindlasti ei tohi omavahel sassi ajada spordijooki ja energiajooki – kuna viimase puhul on tegemist pelgalt ergutava tootega, millel pole mingit seost spordiga.

Miks kasutatakse spordijooke ja kuidas see mõjub meie kehale?

Peamiseks põhjuseks spordijookide kasutamisel võib pidada nende omadust vedelike tasakaalu säilitamisele. Lihtsamalt öeldes aitavad nad kehal taastada vedelikuvarud hoiavad inimest värskena. Eelkõige on see, siis mõeldud inimestele, kes tegelevad aktiivselt spordiga või igapäevaseks tööks on füüsiline töö, kus kulutatakse palju energiat ning higistatakse palju. Higistamise käigus kaotame palju mineraale, mille tasakaalu taastamiseks peame neid juurde manustama. Tavaliselt on spordijookides alati sees magneesium, kaltsium ja kaalium – mida võime ühtlasi nimetada ka peamisteks mineraalideks, mis käigus igapäevases elus. Mugavamaks jookide tarbimiseks on olemas “sheikerid” ehk joogitopsid, mille sees on äärmiselt mugav kokku segada enda spordijook või valgupulbri jook.

Spordijookide tarbimise ajad

Enne trennitreeningule eelnevalt manustatavad spordijoogid on üldiselt ergutava toimega ja valmistavad keha ette suureks füüsiliselt pingutuseks. Tihti leiab nende seest sarnaseid aineid nagu ka energiajookidest – kuid kogused on üldiselt suuremad ja kontsentreeritumad. Enne “Pre-Workout” toodete kasutamist, tuleb veenduda, et tervislik seisund seda võimaldaks ja ei kaasneks tervise riket.

Trenni ajal – treeningu ajal peab jälgima, et keha saaks piisavalt vedeliku ning ei jääks defitsiiti. Kui kehale aga piisavalt vedeliku ei anta, võivad tekkida krambid ja üleüldine väsimuse tunne. Treeningu ajal sobib väga hästi joogiks ka tavaline vesi, kuid ,kes seda ei soovi siis on täitsa võimalik soetada erinevaid tooteid ka meie spordijookide kategooriast.

Peale trenni – kui korralik trenn on tehtud ja endast iga, kui viimne jõud välja pigistatud, tuleb hakata mõtlema taastumise peale. Taastumine on äärmiselt oluline faktor trenni juures, sest kui taastumine kulgeb aeglaselt või läbi valude, siis tõenäoliselt väga trenni ei taha minna enam. Trenn tähendab lühidalt lihase lõhkumist, eesmärgiga see kasvatada tagasi uuesti ja tugevamana. Nagu ehituses ikka on vajalikud erinevad materjalid – mis seekord on erinevad ained organismi toimimiseks. Kõige paremini sobivad selle jaoks tooted, meie treeningjärgsete toodete kategooriast.

Spordijoogi tabletid

Tabletist valmistatav spordijook on üks äärmiselt mugav toode, mida kasutada. Joogi valmistamiseks ei ole vaja, midagi muud, kui lasta kraanist pudelisse vett ning lisada vastavalt soovile kas ühe või kaks tabletti ja oodata. Keskmiselt võtab spordijoogi valmimine aega viis minutit, ning saadki alustada joogi nautimisega. Lahustumine toimub vees kihisemise käigus. Äärmiselt mugav on hoiustada ning ei pea palju ruumi raiskama suurte pulbritopside peale. Meie poest on võimalik leida OTE Hydro Tabs tabletid, mis sobivad kasutamiseks treeningu ajal.

Spordijoogi pulbrid

Võrreldes eelnevaga on tegemist praktiliselt sama tootega, kuid sel puhul mitte tableti kuju, vaid nii öelda lahtiselt suuremas purgis. Omaduste poolest ei ole vahet, kas kasutada tableti või pulbri kujul olevat toodet – lõppude lõpuks spordijook on spordijook. Kasutusmugavuse tõttu on võimalik meie poest osta OTE Powdered Drinki, mis kujutab endast ühe korra annust spordijoogi pulbrit.