Aktiivne elustiil ning korralik toitumine on muutunud osaks minu igapäeva tegemistest. Samas on seda jube raske teha suure magusasõbrana. Isud vajaksid taltsutamist, kuid see juures tahaks siiski enda treeningtulemusi pidevalt toetada ning mitte neid taas lahti kiskuda. Ma ei ole kunagi olnud suur lisandite fänn, kuna ei ole tundnud vajadust selleks. Nüüd kui sain võimaluse katsetada Body Attack tooteid pean ütlema, et arvamus muutus!

BODY ATTACK – MIS BRÄNDIGA TEGU?

Kusjuures pean ütlema, et mina ei olnud neist enne kuulnud. Usun, et tegelikult arusaadav, sest minu suurim kokkupuude nö fitness-lisandite või lisavalgu näol on olnud batoonikestena. Kuid ega sa ju tegelikult ei tea, kuidas on, maitseb, mõjub kui ise ära ei proovi. Tegemist onSaksamaa brändiga, kelle eesmärgiks on toota ning pakkuda spordi/toidulisandeid nagu nad peaksid olema – tehtud kõrgkvaliteedilisest toorainest, maitsvatest ning tõhusatest komponentidest. Toodete väljatöötamise taga on koostöö keemikute ning bioloogidega. Kasutatakse sertifitseeritud protseduure ning kindlaid koostisosi. Minu jaoks on ALATI oluline, mis on millegi taustaks.

MILLEKS TOIDULISANDID VÕI MIDAGI SELLIST NAGU BODY ATTACK ÜLDSE?

Räägin veidi lähemalt minu enda isiklikust arvamusest toidulisandite koha pealt. Üldiselt peaksime kõik vajaliku saama kätte enda toidust. Kui meie söögilaud on mitmekülgne ning me toitume korralikult, siis ei ole otsest vajadust millegi ekstra tarbimiseks. Küll aga tihti on olukordi, kus igapäevasest toidust ei saada piisavalt nt valku kätte. Samuti nt juhul kui eesmärgid on sportlikult kõrgemad ning soovitud valgu tarbimist lihtsustatakse kaasates valgupulbreid. Kuid mitte ainult valk ei ole lisand, millest võime rääkida. Kiirelt kaasahaaratavad batoonid, treeningu-eelsed boosterid või lihtsalt magusaisu taltsutamiseks loodud kehasõbralikud madala suhkru-ning kalorisisaldusega tooted. Seega tegelikult igal tootel on vastavalt olukorrale ning inimesele oma otstarve, mida täita. Mulle meeldib nt šokolaadi asemel haarata kotti hoopis üks batoon või toite maitsestada alternatiividega, mis on turule tulnud. Kas peaksime nendega lausa “päris” toitu asendama? Ei, kindlasti mitte. Kuid integreerida neid normaalse toitumise sekka on igati tervelähenemine. Pisut nüüd lähemalt toodetest, mida Body Attacki sarjast katsetasin.

MAAPÄHKLIVÕI NING VALGE ŠOKOLAADI KREEM

Ma olen ikka seda nii palju kordi öelnud – ma olen hull magusasõber! Ja oiiiii, kuidas ma armastan pähklivõisid ja magusaid kreeme. Aga vot eriti meeldib mulle kui seal on kvaliteetnevähendatud suhkrusisaldusega koostis. Okei, kõige pealt siis maapähklivõi… ESITEKS – ma ei vaadanud, et see potsik oli 1kg. Ehk siis päris suur ports, aga ma väga rahul haha. Segasin selle ära ning konsistents oli täpselt see õige vedel nagu sulas lihtsalt sealt lusika pealt maha. Maitse oli mega puhas ja värske. Pisut soolane ning alguses oli harjumatu, aga olin tellinud meresoolaoma. Noooo go figure Kirsti, et see pisut soolasem :D. Kuid ei nagu ausalt sellegi poolest mega super konsistents ja maitse. Mulle väga meeldis. See maapähklivõi koosneb 100% pähklitest ning sinna ei ole lisatud suhkruid ega lisa õlisid ning on sobilik gluteenikutele ja veganitele.100g-s maapähklivõis on 30g valku ning kõigest 7g süsivesikuid. Rääkimata üldisest pähklite kasulikkusest just nende kasulike rasvade poolest. Seega tegelikult ideaalne lisand enda menüüsse. Mulle endale meeldib pisut maapähklivõid lisada smuuti sisse, kastmetesse või lihtsalt galeti ning banaaniga süües.

Nii, aga kui ma selle valge šokolaadi potsiku lahti tegin ja ampsu võtsin… kahetsen, et mu elukaaslane reaktsiooni nägi, sest ta pidi ka proovima ja siis oli nagu see hetk, et kumb selle purgiga minema jookseb. Tegelikult mul on üks üli aus ülestunnistus – see purk sai vist äkki mingi kahe päevaga otsa? Lihtsalt null portion controli oli sellega, aga no ma polnud üksi. Kuid lihhhtsalt immeeeeee maitsev oli see! Lihtsalt nagu sööksidki lusikaga valget šokolaadi, KUID – tadaaaaaa tegemist on palju parema koostisega kreemiga, mida leiaksid tavapärasest šokolaadi letist. See toode sobib ideaalselt kõrge valgu, kuid madala süsivesikute dieeti. 100g kreemis on valgusisaldus 22.1g ning suhkruid uskumatu 2g. Sellise maitse juures ma alguses kohe hirmuga mõtlesin, mis see number seal tegelikult on. Seega ideaalne lisand pudrule, magustoitudele, puuviljadele. Lihtsalt, et pisut enda toidulauda vürtsitada. Näed, tervislikumad valikud ja lisa abimehed ei olegi nii igavad. 🙂

PISTAATSIA VALGUPULBER

Mina ja pähklid – it’s a lovestory. Kui ma tegelikult selliseid lisandeid nagu kreemid, võided, batoonid kasutan, vot valgupulbreid ma ei ole kasutanud enne. Tegelikult nagu mainisin, siis tavapärase korraliku ning mitmekesise toitumise puhul ei tohiks mingi probleem olla kõik vajalik kätte saada. Siiski nagu mainisin on olukordi, kus seda ei saada (ebapiisav toitumine, dieedi valikud, kus ei saada piisavalt loomset/taimset valku). Samuti tegelikult on inimkehal piir, mis maalt enam valgu ületarbimine sulle mingit kasutegurit edasi ei too, vaid jõutakse platoole. Lihtsalt teadmiseks, kuna seda paljud inimesed tegelikult ei tea. Kuid tegu on lisanditega, seega LISADA midagi sellist vahelduseks enda menüüsse ei ole miski halb. Olukorrad, kus sul on tõesti kiire, siis on ideaalne nt haarata endale kotti šeik, mida pärast rasket treeningut tarbida. No tõesti on mingi elutihe graafik ja sa oled jooksus, siis on oluline, et sa ei jätaks enda keha kütuseta. Loomulikult on kehal vedeliku kujul olevat kergem seedida ning tõesti ehk just TÄNA tunned vajadust millegi kergema järele. Tahad mingit vaheldust ja millegi head maitset, kuid ühtlasitoetada enda treeninguid? Vabalt, miks mitte!

Tellisin pistaatsia valgupulbri ja päris legitilt lõhnab ja maitseb. Tegelikult meenutab veel midagi, aga vot päris täpselt ei oska öelda… päris magusa pulbriga on tegu, mida iga päev ma ei tarvitaks. Küll aga päevadel, kus tean, et ma olen jooksus, siis haaran kindlasti endale teinekord kaasa. Pulber on madala süsivesikute-rasvasisaldusega ning koostises on segu kiirelt ning aeglaselt seeditavatest valkudest, toetades lihaskasvu. Lisaks leidub koostises L-karnitiini ningB6 vitamiini.

TREENINGU EELNE LISA – BOOSTER

Sama nagu valgupulbritega, pole ma enne kunagi kasutanud mingeid preworkoute enda trennide boostimiseks. Kuidagi ei ole sattunud nende otsa, aga vot kui siin proovimiseks läks – miks mitte. Tegu on siis just naistele suunitletud pre-workout seguga, mis on välja töötatud spetsiaalselt naiste keha nõudmistele. Toetamaks treeninguid, andmaks extra boosti. Koostises on ka puhas kreatiine (CREAZ), mis peaks andma lihastele treeningu ajal rohkem energiat. Kuna tihti teatud aineid on tavatoidust pisut keerulisem kätte saada, siis nagu mainisin on vahel lisanditest abi. Siin juhul tegelikult kreatiin. (PS! Sidenote – Kreatiini abil siis taastatakse kehas ATP varu – ATP on makroergiline ühend ning energiaallikaks meie kehas.) Seetõttu jõuame tihti treeningutes oma nö piirini kiiremini kui tegelikult võiksime. Lihtsalt varud saavad kiirelt otsa. Samuti on selles treenigu eelses lisandis vajalikke happeid ja vitamiine normaalseks hormoonide talitluseks. Ja eriti naised – meie hormonaalne kõikumine mängib kogu training and fitness game’is suurt rolli. Seega abiks lihasväsimuse vältimiseks.

Spordijooke ma muidu ka tegelt ei joo. Kuid mäletan umbes ikka mingite jookide nagu nt Arctic Sport (no idea, kas kirjutasin selle isegi õigesti) maitset. Kusjuures selle pre-workouti peal oli kirjas lemon taste. Uuuhh – nuusutasin ning siuke mõnus hapukas oli. Panin pudelisse, lahustasin vees ära. Haarasin trenni kaasa ja ma ei tea, kuid jube hea trenn oli küll haha! Just sel päeval läksime elukaaslasega koos trenni ning oli plaanis teha ülakeha päev. Tegime kuidagi rohkem kui planeeritud. Ütleme nii, et ma ei olnud tükk aega järgmisel päeval tundnud seda, mida ma tundsin. Ehk siis sai ikka korralikult trennitatud ja tunne oli mega hea. Kuna olen alles nii vähe katsetanud, siis ei tea veel täpselt öelda, kuid kindlasti proovin edasi! Vaatan, kuidas mõjub ning treeningutele vürtsi lisab.

YAMBAM VALGUBATOON

Nagu mainisin kuskil eespool ka, siis valgubatoonid on kõige tavalisem lisandite vorm, millega ma ole kokkupuutunud. Ikka hea neid vahel kotti haarata või kui tahaks kiirelt midagi näksi, siis kui mul on võimalus ning nad ei tee mind vaeseks – ma võtan. Viimasel ajal ma muidugi pole väga enam batoone söönud. Miks? Ma kuidagi järjest sattunud selliste kuivade ja ilmalate otsa. Tead, ei oska kohe seletada, mis ma mõtlen, kuid sellised kuivad ja … tuimad on. Ei mingit hullu maitseelamust ka. Ma ei hakka nimesid nimetama, aga no mõni batoon ikka ei ole enda hinda väärt just saying. Seega mõtlesin – okei prooviks soolakaramelli batooni. Kellele ei meeldiks soolakaramell pls.

Esiteks – see batoon oli huge. Selle raha eest (maksis 1.95€) oli seda batooni ikka küll ja küll. Tegin siis lahti, ootused nagu mega suured ei olnud, kuna lihtsalt ma ei ole kunagi mingi imelise batooni otsa sattunud (va Pulsi üks batoon ja Nix oli vist). Kuid kuna eelnevad tooted mulle läksid täiega peale, siis oli lootus kõrgem. Well – ma võin ausalt öelda, et igati oma raha ning tiitlit väärt. See oli kreemine ja pehme ning ei olnud sellist kuiva pulbrist maitset. Tean juba enda maitse eelistusi nii hästi, et sai ka ehk õigelt sobivad tooted ning batoon valitud. Kuid ausalt, usun, et ka sulle oleks meeldinud!

KOKKUVÕTTEKS ÜTLEKSIN, ET…

Ma olen siiralt positiivselt üllatunud Body Attacki toodetes! Nagu päris ausalt ma ise tunnen, et leidsin hetkel küll enda jaoks ülimõnusa brändi, kelle tooteid ma tahaksin veelgi katsetada ja edasi proovida (white choc cream for life). Eks tegin ka ise piisavalt nö hea valiku, sest valisingi proovimiseks tooted, mida ma päriselt tahaksin proovida ning mis maitsed ma tean mulle peale lähevad. Alati kui mul on võimalus proovida ning teile enda aus tagasiside anda, seda ma ka teen. Samuti ma alati jagan pigem neid positiivseid leide kui negatiivseid. Mõni kindlasti mõtleb-miks? Tundub, nagu kõik meeldiks sulle? Kindlasti mitte, kuid mina tahan, et siia tulles lugejad teavad, et nad leiavad häid ja kasulikke leide!

Seega kui oled neist kuulnud ja pole juglenud proovida – ausalt go for it. Kui ei ole kuulnud – miks mitte proovi, sest mina ei kahetse. Hinna ja kvaliteedi suhe on nii paigas. Lihtsalt mine viska pilk peale ja sa üllatud! Nende tooteid võib leida Iluversumist, vaata SIIT! Endale jõuluks hea amps või nt kellelegi midagi kingikotti pista.

Päikest,

Kirsti

Link blogipostitusele: https://www.kirstivaikla.com/single-post/2018/12/19/Sporditooted-ja-lisandid—luubi-all-on-Body-Attack