Tervis on iga inimese kõige tähtsam väärtus. Meie keha, meie ainukene keha on see, mis viib meid sünnist surmani ning seda on vaja hoida 24/7. Terves kehas on terve vaim ehk hoolitsedes enda tervise eest saab eemal hoida erinevaid haigusi ning elada võimalikult hästi. Naiste elu on aastate jooksul väga palju muutunud ning alles hiljuti hakkasid naised enda keha üle kontrolli enda kätte võtma ning uute liikumistega näitavad naised üle kogu maailma, et me oleme kõigeks võimelised.

Järgmisena toome me välja paar punkti kuidas enda keha eest hoolt kanda.

 

VAAGNAPÕHI

Tihti naised hoiavad stressi vaagnapõhjas. See tähendab, et naised, kes on stressis, pinges, ärevuses, kes ei suuda puhata, rahulikult olla ning enda keha kuulata võivad vaevelda vaagnapõhjalihaste valude käes. See võib aga viia kuseteede häireteni, põletava valuni, puhitusteni jms.

Iga naine peab jälgima enda stressilevelit ning vajaduse korral aega maha võtma. Stress, mis tundub tihti vaid vaimne võib tekitada tõsiseid füüsilise haiguseid ning ebamugavusi. Õnneks on aga kõik see ennetatav korraliku spa päevaga, filmiõhtutega või üksinda olemisega, ükskõik, mis maandab teie ärevust, stressi ning pinget.
Väga tige depressiooni, väsimuse ja halva une põhjustaja on ka näiteks magneesiumi puudus kehas. Hea une ja rahuliku meele tagab korralik magneesiumi tablettide kuur.

 

ARSTI JUURES KÄIMINE

Järjepidev arstikontroll on üks tähtsamatest tegevustest. Kord aastas või vastavalt arsti soovitusele on soovitav teha põhjalik uuring, kuidas kehal läheb. Sinna alla läheb ka näiteks vere võtmine ning füüsilise tervise kontroll.

Järjepidev keha kontroll aitab avastada varakult erinevaid probleeme, millega saab koheselt juba tegelema hakata. Väga populaarseks näiteks võib siinkohal tuua sõeluuringud, mis ei ole vaevaline tegevus ning mida soovitatakse teha iga kahe aasta tagant. Samuti võib jälgida haigekassa kutseid – iga aasta kutsutakse teatud vanuses naise sõeluuringutele kuid seda kutset ei pea ootama ning uuringut võib teha siis kui vaja.

 

TRENN

Keha treenimine on väga tähtis, meie kehad on loodud liikuma ning seda peame me ka tegema, kuigi tänapäevane elurütm muudab selle iga päevaga raskemaks. Treenimine ei ole vajalik vaid füüsiliselt vaid ka vaimselt, see alandab stressi ning on vabastava tundega. Lisaks saab treenida koos pere või sõprade, sõbrannadega muutes selle veelgi toredamaks.

Treenida ei tohiks aga liiga palju kuna see tekitab jällegi kehale liiga palju stressi. Soovitav on nädalasse jätta kaks puhkepäeva. Kõige tähtsam on aga enda keha kuulata – väsimuse korral puhata ning kui jõudu on piisavalt siis endast rohkem kui parim anda.

Trenni tehes oleks hea keha taastumist ja heaolu jälgida ja võtta juurde vajalikke toidulisandeid. Loe ka meie postitust Milliseid toidulisandeid vajame.

 

JUUKSED

Miks juuksed? Näonahast räägitakse igal pool ning sellele pannaks väga palju rõhke. Küll aga võib selle taga ära kaduda korralik juuste eest hoolitsemine. Juuksed on naise ilu ja sära saladus. See ei ole saladus, et juukseid märgatakse naise juures väga ruttu ning nende tervis näitab terve keha tervise seisundit. Kuivad ja tuhmid juuksed viitavad vedelikupuuduse või mineraalainete puuduse poole, läikivad ja siledad juuksed aga tervislikule kehale.

Juukseid hooldades tuleb aga tähele panna, et neid liiga tihti ei pestaks. Iga pesukord tõmbab juustest välja niiskust, mis jätab need kuivemaks. Sama on ka peanahaga kus iga pesukord peseb naturaalse kaitsekihi maha. Liiga tihe pesemine võib lõpuks lõppeda juuste välja kukkumisega.

Tervete juuste heaks on soovitav süüa tervislikult ning vajadusel võtta toidulisandeid. Loe ka meie postitust: Milliseid vitamiine ja toidulisandeid võtta ilusate juuste heaks.

 

TOITUMINE

Me oleme see, mida me sööme. Tervislik eluviis on terve keha aluseks. Toidust saame me vajalikud vitamiinind ning toitained, mis hoiavad meie keha töökorras. Kõige lihtsam on süüa tooteid, mis on kunagi olnud elus, mis on kunagi ise põllu peal kasvanud või puu otsas tulle käes kiikunud. Selleks on kõiksugused loomsed tooted nagu kala ja kana kui ka juurviljad, puuviljad ning riis, tatar jms. Loe ka meie postitust Milliseid vitamiine ja mineraalaineid me toidust piisavalt ei saa?

Kõige rohkem tuleks eemal hoida suhkrutest kuna suhkrut lisatakse igale poole ning tihti ei ole meil sellist lisaenergiat vaja. Liigne suhkur laostub kehas rasvana ning ummistab veresooni.

Tervislik eluviis ei ole dieet, mida teha kord aastas. See on pidev korralikult söömine, muidugi ei tähenda see seda et mitte kunagi ei tohi jäätist või pitsat süüa – tervislik eluviis tähendab seda, et süüakse mitmekesist toitu, mis hoiab keha tervena ning õnnelikuna.

 

Kokkuvõttes on tervisliku keha ning vaimu heaks vaja vaid ennast liigutada ning süüa mitmekesist ning tervislikku toitu. Lisaks kontrollida enda tervist ning kuulata enda keha. Tagatipuks, saab kõike eelnevat teha hea tuju ning veelgi paremate sõpradega, sest omaenda keha eest hoolitsemine ei ole kohustus vaid võimalus. Õppides armastama enda keha ning olema rahul sellega mis meile on antud kaob üleliigne stress ning me muutume tugevamaks ning me saame aru, mis on meile hea ning mis on meile halb.