Toidulisandid on muutunud viimasel ajal järjest populaarsemaks ning leiavad üha rohkem kasutust. Ühtlasi on sellega koos tõusnud ka erinevate toodete ja tootjate hulk ning konkurents on väga tihe. Näiteks soovi korral võib leida väga sarnaseid tooteid kümnete erinevate tootjate tootevalikust. Loomulikult on igal erineval tootel ka pisut erinev koostis ning toime, kuid üldjuhul see erinevate tootjate kaupa ei erine. Ilmselgelt proovivad tootjad endale tekitada teiste ees eelist ning toodetele lisatakse erinevaid funktsioone. Järgnevalt vaatama üle millised erinevaid toidulisandid on need, mida vajame ning kas need ka reaalselt toimivad ja mõjutavad meie igapäevast elu?

Vitamiinid/mineraalained

Üldiselt on vitamiinid ja mineraalained need toidulisandid, millest on inimesed kõige rohkem kuulnud ning ilmselt on ka kõik meist neid suuremal või vähemal määral tarbinud. Kindlasti tasub välja tuua NOW Vitamin D3 õlikapslid, mis on eriti sobilikud just Eestis elavatele inimestele. Kehas toimub D-vitamiini tootmine, kui õues paistab päike ning saame viibida õues lühikeste riietega. Nahas toimuvad reaktsioonid, mille tulemusena saab keha piisavalt D-vitamiini normaalseks toimimiseks. Ühtlasi on ka teaduslikult tõestatud, et inimesed, kes tarbivad toidulisandina D-vitamiini on üldiselt tervemad ning haigused ei hakka nii lihtsalt külge. Sarnane immuunsussüsteemi stimulant on ka C-vitamiin, kuid seda saame me korrektse toitumise korral ka suuremal või väiksemal määral toidust. D-vitamiini toidust saada on oluliselt raskem, ning piisava koguse saamiseks peaksime sööma väga suures koguses vitamiini sisaldavaid toite. Ilmselt on tähtsuselt järgmisel kohal erinevad kaltsiumi ja magneesiumit sisaldavad vitamiinid. Väga tihti on need kaks omavahel kokkupandud, sest aitavad üksteisel imenduda. Kindlasti tasub meelde jätta see, et vitamiinid ei asenda täisväärtusliku toitumist ning ainult nende peale loota ei saa. Kui tarbite liiga palju vitamiine, siis teie keha ei omasta neid ning tulemusena liiguvad vitamiinid läbi keha, kuid reaalset tulemust ei ole.

Organismi puhastus

Kas oled kunagi tundnud, et kõhus on raske ning oled pidevalt uimane ning ei jõua oma igapäeva toimetusi normaalses tempos teha? Tihti võib olla probleemiks see, et kehas on erinevate toksiinide tase kõrge ja paljud jääkained ladestunud erinevate keha piirkondades. Diet Food Bio Super Beetroot on toode, mis sisaldab 100% orgaanilist punapeedi pulbrit. Punapeet on tuntud enda kõrge B-grupi vitamiinide ja raua sisalduse tõttu. Need aitavad meil kehast toksiine väljutada ning ühtlasi mõjub selles sisalduv betaiin hästi meie maksa- ja maoprobleemide korral. Nii öelda positiivsete kõrvalmõjudena võib välja tuua ka selle, et see soodustab vereloomet ning virgutab mao, soolestiku ja maksa tegevust. Kuna maks ja soolestik on põhilised kohad, kus erinevad toksiinid ladustuvad, siis on äärmiselt vajalik seda aeg-ajalt puhastada.

Iluvitamiinid

Kõik me soovime olla ilusad – selles ei ole mingit kahtlust. Tänu tehnoloogia ja meditsiini arengule on tootjad arendanud erinevad nii öelda iluvitamiinid. Iluvitamiinid tähendavad seda, et vitamiinid, mis selles kategoorias on sisaldavad endas vitamiine ja mineraalaineid, mis aitavad hoida meie juuksed, küüned ja naha paremas korras. Erinevad ilmastiku olud ja muud harjumused pidevalt kahjustavad meie keha, ning äärmiselt oluline on hoolitseda enda naha hea olukorra jaoks. Natrol Hair, Skin and Nails Gummy närimisvitamiinid on järjest rohkem populaarsust kogumas tänu nende meeldivale maitsele ja heale toimele. Tegemist on praktiliselt tavaliste kummikommidega, kuid reaalsuses on need väga biotiini rohke sisaldusega ning aitavad meie naha, juuksed ja küüned korras hoida. Kindlasti ei tohi ületada lubatud kogust, kuigi tegemist on tõesti väga maitsvate vitamiinidega.

Toime

Võime kinnitada, et kui vitamiine ja mineraalaineid tarbitakse pakendil märgitud koguses, siis need aitavad kaasa meie keha normaalsele toimimisele ja aitavad ennetada erinevaid probleeme. Tihti võib olla olukord, kus inimesed tarbivad liiga vähe või liiga palju erinevaid vitamiine ning sellisel juhul tõesti antud tooted ei tööta. Kindlasti ei tasu ära unustada ka seda, et vitamiine tuleb tarbida vastavalt etteantud kogusele, kuna muidu võite endale teha rohkem kahju kui kasu – seda just eelkõige ületarbimisel. Vitamiinid ja mineraalained ei asenda korrektset toitumist ning nagu ka sõna ütleb, siis tegemist on lisandite mitte toiduga. Soovi korral võite enne konsulteerida oma perearstiga ning seejärel valida välja endale sobivad toidulisandid meie e-poest.