Füüsiline aktiivsus on vajalik nii meie kehale kui ka vaimule, liikumiseta muutub meie tuju negatiivsemaks, meie tervis halveneb ning üldine heaolutunne võib jõuda kriitilise tasemeni üpris kiiresti. Aktiivne eluviis on hea aga mis siis kui me olime natukene liiga aktiivsed? Sellest annavad märku valutavad lihased ning üldine väsimus. Kui natukene liiga palju sai kehale koormust siis saab appi võtta erinevad spordigeelid ning kreemid.

Spordigeelid ning kreemid on spetsiaalselt välja mõeldud lihaste ning keha lõdvestamiseks. Mis on veel parem kui pärast koormavat trenni, matka või reisi minna koju, pesta ennast sooja veega puhtaks, panna lihastele peale spordikreemi ning lihtsalt puhata. Veelgi parem oleks kui laual auraks veel soe tass kohvi või tee ning arvutist kostaks rahustavat muusikat. Ideaalne lõpp aktiivsele päevale.

Spordikreeme ning geele on mitmeid erinevaid ning igal ühel neist on erinev mõju.

MAGNEESIUMIGEEL

Orgaaniline magneesiumigeel

Lihased kasutavad magneesiumit lihase lõdvestamiseks ning pingutamiseks ehk iga liigutus, mida me teeme vajab magneesiumi. Madal magneesiumi kogus kehas tekitab krampe ning põhjustab magamatust ning lihasvalusid kuna lihased ei ole võimelised korralikult lõdvestuma.
Magneesiumigeele kasutatakse nii enne kui ka pärast trenni kuna see aitab kaasa lihaste paindlikkusele vähendades nii riski õnnetustele. Pärast trenni magneesiumigeeli kasutades lõdvestab see pinges lihaseid ning vähendab valu.
Kuidas kasutada? – Geeli tuleb nahale masseerida kuni selle imendumiseni. Üldjuhul imenduvad magneesiumigeelid nahka kuid kui nahale jääb kiht peale võib selle kümne, kahekümne minuti pärast maha pesta. Kuna magneesiumigeel koosneb peamiselt magneesiumist siis võib see esialgu veidi ennast nahal tunda anda kuid tegemist on loomuliku nähtusega. Samuti võib geeli nahale kanda pärast sooja pesu, kui poorid on lahti ning nahk veel niiske ning soe kuna see aitab kaasa geeli imendumisele. Magneesiumigeeli võib kasutada mitu korda päevas kuid soovitavalt mitte üle kolme korra.

JAHUTAV SPREI

Jahutav sprei

Tegemist ei ole küll kreemi või geeliga kuid lihased armastavad seda. Tegemist on spreiga, mis jahutab nahka ning pakub lühiaegset lõõgastavat toimet.
Kuidas jahutavad spreid ning muud tooted töötavad? Lihastele mõeldud jahutavad tooted sisaldavad endas nii mentooli kui ka metüülsalitsülaati, mis kombineerituna avavad väikseid veresooni nahapinnal suurendades vere liikumist, millel on valu vaigistav toime.
Lisaks tekitavad jahutavad tooted nn. vastureaktsioone, mis panevad keha valu asemel tundma sensatsioone (siinkohal olenevalt kreemist tuntakse valu asemel jahutust, soojust, kibelevat tunnet vms). Sama reaktsiooni on kasutatud ka paljudes filmides kus näiteks tegelasel on peavalu ning sellest lahti saamiseks lüüakse teda kõhtu – nüüd on tegelasel peavalu asemel kõhuvalu. Sama moodi võib erinevatest valudest üle saada näiteks tööd tehes, filmi vaadates või enda tähelepanu suunates kusagile mujale.
Kokkuvõttes, jahutavad tooted ei ole ainult nahale kandes mõnusad vaid nad aitavad ka lihastel lõdvestuda ning vähendada valu.

PALSAMID

Taimne palsam

Tegemist on palsamitega, mis on justkui masseerimiseks loodud. Ideaalsed kasutamiseks pärast pikka trenni, matka, maratoni või füüsiliselt kurnavat päeva. Samuti võib neid kasutada päeva jooksul või enne päeva algust, peale pesemist käimist.
Erinevad palsamid sisaldavad endas erinevaid tooteid kuid neil kõigil on ühine eesmärk: rahustada nii keha kui ka vaimu.
Kuidas kasutada? – Esimesena tuleb aeg maha võtta ning ennast mugavalt tunda, seejärel tuleb palsamit nahale masseerida. Kõige parem oleks kui teine inimene saaks palsamit peale määrida, samal ajal lihaseid masseerides. Sellisel juhul on võimalik veelgi enam lõõgastuda, tunda palsami aroome ning kuidas see nahka imendudes lihaseid lõdvestab ning valu vähendab.
Palsameid võib kasutada vastavalt vajadusele ka mitu korda päevas.

Aktiivne eluviis, fitness on meile kõigile tähtis ning paljud uued sõprussuhted on üles ehitatud trenni, matkamise, reisimise peale. Me oleme loodud liikuma kuid kui seda saab liiga palju ning lihased on valulikud siis saab appi võtta erinevaid vahendeid nagu näiteks jahutavad spreid, palsameid või geele. Kõik need aitavad kaasa lihaste taastumisele, vähendavad valu ning lõdvestavad keha ning vaimu.
Kui kapis on hetkel eelnevatest toodetest puudus siis miks mitte enda lihaseid rõõmustada ning see endale lihtsalt iluversumi e-poest tellida.