Kuigi ma end ilublogijate alla ei liigita, siis kas pole mitte naljakas, et võiks kokkuvõtvalt öelda, et just üks ilublogija ma olengi? Sest kõik, mida ma pakun, millest kirjutan, mida kajastan, viib meid samm-sammult ju üha ilusama “mina”-ni. No näiteks tervislik toitumine, treenimine, oma vaimu ja füüsise eest üleüldine hoolitsemine, armastus, terve minapilt jpm. See kõik on vajalik, et olla nii seesmiselt kui väliselt üks armas, ilus ja särav inimene!

Nii nagu pakun mina kõike ühest blogist on mul rõõm teiega jagada suurt uudist. Veel hiljuti sündis kõikehõlmav üüratu e-pood Iluversum! Iluversumi tootevalikus pole ruumi keskpärastele toodetele, mida igast poest leida võib. Seal pakutakse oma ala parimate ning kvaliteetseimate brändide tooteid nii õrnema kui ka tugevama soo esindajatele. Esindatud on lai valik tooteid järgmistes kategooriates:

  • parfümeeria
  • nahahooldus
  • juuksehooldus
  • meik
  • fitness
  • toidulisandid
  • patuvaba toit
  • mahetooted
  • hügieen

Minu eesmärk pole nüüd ühelegi tootele siin reklaami teha, vaid ausõna tuua teieni oma aegade lemmmmikud tooted ja nendega seonduvad nipid! Seega, olete valmis? Paber ja pastakas välja, sest postituse lõpus teeme tunnikontrolli, hehe!

1. PARFÜMEERIA

Selles osas olen ma küll vist üks liiiiigagi etteaimatav ja klassikaline naine, aga noh, vahel on ok olla “traditsiooniline”. Minu kõige kõige lemmikum on juba aastaid Versace Bright Crystal Absolu, mis on tõesti üks kõige kauem peal püsivaid lõhnasid. Alustasin ma Versace Bright Crystaliga ja läksin üle Absolule kohe, kui see välja tuli. Kuna parfümeeria on väga kallis luksus, siis tean, kui hoolikalt seda valida tuleb. Ostes õigest kohast või sattudes hea pakkumise otsa, võid säästa mitmekümneid eurosid. Iluversumi hindadele küll väärilist juba lihtsalt ei leia:

NIPID:

  1. Lase lõhnaõli juukseharja ja kammi läbi juuste
  2. Lõhnasta pigem riideid, et lõhnaõli läbi naha organismi liialt ei satuks
  3. Hoia lõhnaõli kuivas ja päikese eest kaitstult
  4. Eelista parfüümi, sest see püsib kauem

2. NAHAHOOLDUS

Alates ajast, mil Austraaliasse kolisin, olen olnud paandunud kookosõli fänn. Enne minu jaoks täiesti tundmatu toiduaine leidis tee nii mu südamesse, suhu, ihule kui ka juustesse. Ühesõnaga kõikjale, kuhu aga ligipääsu parajasti oli, hehe. Kookosõlist olen teinud juttu oma raamatutes, retseptides ja blogipostitustes. Tegemist on tõepoolest ühe supertoiduga, mis ravib kõike, mida paitab. Kui muidu maksab toidupoes kookosõli 1L u 20€, siis vaata Iluversumis natuke ringi, sest Iluversumis on kookosõli liitri hind alates 14€!

NIPID:

  1. Vali alati Extra Virgin kookosõli, sest see on minimaalselt töödeldud, kvaliteetne ning parimate omadustega
  2. Kookosõli sulatamiseks ära kasuta mikrolaineahju, sest see tapab selle head omadused. Aseta purk kuuma veega kaussi või radiaatori peale.
  3. Kuna küllastunud rasvhapped kannatavad väga hästi kuumust, sobib kookosõli väga hästi praadimiseks ja küpsetamiseks, erinevalt näiteks Extra Virgin oliiviõlist.
  4. Kes toidu juures kookose magusat alatooni ei kannata, siis müüdakse ka lõhnatut ja maitsetut kookosõli.
  5. Kookosõli taheneb külmaga, mistõttu on ideaalne toorroogade valmistamisel.
  6. Kasuta kookosõli juuksemaskina, naha niisutamiseks, suuloputuseks jms.

3. JUUKSEHOOLDUS

Päris paljud on uurinud, kui tihti ma pead pesen, arvestades veel, et ma käin jõusaalis põhimõtteliselt iga päev. Ütleme nii, et olin põhikooli ajal see õnnetu noor, kellel hormoonid ajasid juuksed rasvaseks ühe päevaga. No reaalselt oli pärast värsket pesu tukk juba päeva möödudes pulkas. Nii ma siis hakkasin uurima, kuidas seda ennetada ja vältida igapäevast peapesu. Ainus nipp, mis tõesti aitas, oli lihtsalt tuimalt lükata peapesukordi aina pikemalt edasi. Jah, see tähendas kas mütsi kandmist, juuste patsis kandmist või kuivšampooniga ühteheitmist. Kuid see toimis! Sest mis põhjustab juuste liiga kiiret rasvumist? Peanaha liigne rasueritus, mis on tingitud peanaha kuivusest, mis omakorda selle liigsest pesemisest.

Tänaseks päevaks olen saanud peapesuga nii kaugele, et juuksed võivad olla vabalt nädala pesemata! Juuksed on mul üliterved ja ei kahjustanud neid ka pikemat aega juuksepikenduste kandmine, millest täpsemalt juttu SIIN. Ka igapäevaselt trennis käies, ei pese ma pead, vaid tõesti ainult siis, kui juuksed lähevad rasuseks. Ja kui on SOS väljaminek või juuksed lähevad juba teisel päeval natuke mustaks, siis on minu vaieldamatult parimaks sõbraks kuivšampoon! Olen mitmeid erinevaid proovinud ning minu praeguseks lemmikuks on Bed Head Tigi Oh Bee Hive.

4. MEIK

Meiginipid olen ma kõik saanud jumestuskunstnikelt. Minu nägu on “dekoreerinud” nüüdseks juba mitukümmend käepaari. Mõne tulemus on mahapesemise vääriline, mõne meik aga kunstiteos. Oma ala parimate töökäiku jälgin ma väga hoolega. No kuidas need imed siis sünnivad ka? Nii olen avastanud enda jaoks täiesti uskumatuid tooteid ja nippe, kuidas ka oma nägu väga kenasti ja hea püsivusega jumestada. Üheks kõige esimeseks ja suurimaks nipiks oli Beauty Blender aka meigišvamm. Sellega on jumestuskreemi pealekandmine nagu lapsemäng – ideaalne, ühtlane ja püsiv katvus. Ärge ainult nii lolli viga tehke nagu mina esimesel korral, kui kuiva švammiga meiki peale kandsin. Meigišvamm vajab niisutamist, mille tulemusel see paisub. Pärast iga kasutuskorda tuleks see korralikult puhtaks pesta ja lasta õhu käes ära kuivada.

5. FITNESS

Üks parimaid asju, mida olen trenni tehes juba aastaid kasutanud on BCAA-d. Olen nendest lausa iseseisva postituse teinud, kus selgitan lähemalt, miks on aminohapped niivõrd olulised toidulisandid. Seetõttu siin sel teemal pikemalt ei peatu. Lisaks kasulikkusele, käib mul trenn nendega käsi-käes. Ma ei kujuta väga ette trenni, ilma sheikerita, milles BCAA jook. See on minu hea taastumise üks parimaid nippe ning pealegi teeb see trennid väga maitsvaks! Mul on päris palju lemmikuid BCAA-sid, kuid Iluversumis müüdavatest on mu absoluutne lemmik arbuusi BPI Sports Best BCAA.

6. TOIDULISANDID

Toidulisanditest olen samuti teinud tohutult palju juttu. Kolm peamist, mida ma ükski päev võtmata ei jätaks, on:

  1. D3-vitamiin – üheksal kuul aastast on eestlaste näitajad alumise normipiiri lähedal või alla selle. D-vitamiin on vajalik normaalseks luude kasvuks, hammaste tervishoiu tagamiseks, normaalse südametegevuse ja verehüübimise saavutamiseks ning stabiilse närvisüsteemi ja vererõhu säilitamiseks. D-vitamiin aitab kaltsiumil ja fosforil imenduda. Kuna D-vitamiin on rasvlahustuv vitamiin, siis õlikapsel tagab kordades parema imendumise kui tablett.
  2. Oomega-3 – kalaõli ja kalamaksaõli võtavad paljud, kuid see pole ainus omega-3 allikas ning veganid ju loomset päritolu saadusi ei tarbi. Vetikatest pärineva rasvhappe eeliseks on selle ainulaadne puhtus. Kaladki söövad vetikaid, millest tulenevalt sisaldub kalaõlis ka omega-3 rasvhapet. Vetikaõli on järelmaitsevaba ning raskemetalli ja saasteaineteta. Omega-3 on tugevalt põletikuvastane, hea immuunsusele, nahale, ajutegevusele ning paljude haiguste ennetamiseks.
  3. Magneesium – avastasin enda jaoks hea imenduvusega vegan kapslid, mis sisaldavad 5 looduslikku bioaktiivset magneesiumi vormi, milleks on oksiid, hüdroksiid, sulfaat, karbonaat ja kloriid. Need pärinevad looduslikest allikatest, mitte pole kunstlikult loodud, millest tulenevalt suudab organism seda paremini omastada. Magneesium peletab väsimust, on väga kasulik lihaste ja luude tervisele, aitab kiiremini taastuda, avaldab mõju hormoonide toimele ning tagab parema une.

Apteegist on tihtipeale palju kallim endale toidulisandeid muretseda. Iluversumis on neid kõiki aga lai valik eri tootjatelt, eri kangusega, eri kvaliteediga jne. Kõik ülespoole lingitud toidulisandid on aga veganid ja ülipuhta koostisega ning olen isegi neid pikalt tarbinud. Soovitan!

7. PATUVABA TOIT

Esmalt teeme selgeks, et tervislik toit ei ole tingimata patuvaba ja patuvaba ilmtingimata tervislik. Tervislik toit on puhas, looduslik, toitaineterikas ja tasakaalustatud toit. Patuvaba toit on patuse toidu madala kaloraažiga alternatiiv. Liigagi palju kuulen, et kuna näiteks kookosõli ja pähklid on tervislikud, siis on nende kahe baasil valmistatud toortoit patuvaba. No ei ole! Kohe väga patune on. Ja ka vastupidi, et kui tegemist on suhkruvaba, madala kalorsuse ja näiteks kõrge valgusisaldusega patuvaba toiduga, siis see pole ilmtingimata tervislik. Sellised toidud peidavad endas tihtipeale kunstlikke aineid, magustajaid või on kõrgelt töödeldud, et saavutatada niivõrd hea maitse niivõrd patuvabalt.

Kui oleme selle kõrvale heitnud, siis ilmselgelt on patuvaba toit just fitnessmaailmas kõige populaarsem. Ja seda just nende puhul, kes on dieedil või valmistuvad näiteks võistlusteks. Tihtipeale on see ainus võimalus neil nautida maiustusi ja muidu rasvaseid või süsivesikute rohkeid toitusid hoopis makrosõbralikumalt ning siiski mahtuda oma dieedi raamidesse. Nii avastasin patuvaba toidu ka mina  bikiinifitnessi võistluste eelsel dieedil olles. Olen kirjutanud makrosõbralikust cheatmeal-imisest lausa postituse.

NIPID:

  • pasta – see võib olla soovi korral kõige valgurikkam või kalorivaesem toit. Müügil on nii valgupastadsojaoapastad (vegan valgupasta) kui ka shirataki pasta ehk 0-kalori pasta. Valgupastat ise kunagi söönud ei ole, aga sojaoapastat ja shirataki nuudleid armastan ma väga!
  • vahvlid ja pannkoogid – tänapäeval on kõigele lahendus ja nii olete ehk kohanud paljude fitnessgurude laual kohevaid ja värvikaid pannkooke ja vahvleid. Nende valmistamiseks kasutatakse enamasti selleks ette nähtu valgupulbrisegu. Nii saad tavapärasest süssaritepommist kätte paraja valgupaugu. Lisaks on need ka igasugu põnevate maitsetega saadaval.
  • desserdid, pudingud ja jäätised – samal põhimõttel on võimalik endale kokku segada ka igasugu maitsetega desserte. Pulbrile tuleb vaid vesi lisada ja ongi imemaitsev magustoit olemas! Minu lemmik Iluversumi tootevalikust on Fasti Cookies and Cream puding, kuid laktoosisisalduse pärast ma seda ei tarbi.
  • batoonid – ma ei mõista, miks üldse süüa šokolaadi, kui meil on olemas nii hea ja lai valik valgubatoone? Minu arvates maitsevad need palju paremini ning pakuvad lisaks ka hea koguse valku, mille kättesaamine mulle kui põhiliselt taimsele toitujale on raskendatud. Minu lemmikud Iluversumi tootevalikust on Grenade ja Barebells batoonid.
  • õli – Austraalias elades avastasin enda jaoks õlispreid. Sest miks tõsta toidu kaloraaži vaid õli pärast megakõrgeks? Hea nipp on spreitada pann väga õrnalt üle. Nii ei raiska tarbetult õli ega makrosid. Pealegi on see ääretult mugav. Minu absoluutne lemmik on kookosõlisprei!
  • kastmed ja siirupid – need on teadatuntud komistuskivid mis tahes dieedi puhul. Inimesed ei mõista, et poole toidu kaloritest võib anda just see lisatud kaste või siirup. Seepärast olete IG storydest ehk täheldanud, et ma võtan ALATI kastmed kõrvale, et ise otsustada, palju ma neid tarbida soovin. Oleks vaid väljas süües võimalik saada 0-kalori kastmeid. Iluversumi valik on aga meeletu. Alates karamellikastmest lõpetades Caesari kastmega. Kõik soolased ja magusad maitsed on esindatud. Olen proovinud vaid Prozis ketšupit neist, mis maitses päris hästi!
  • magustajad ja maitselisajad – kuidas teha magustoitu magusaks ilma suhkruta? Kõiksugu variante (ka veganitele), kuidas tervislikult ja/või kalorivabalt toitu magustada.

8. MAHETOOTED

Ma olen suurim mahetoodete fänn. Ma olen vist pea kõik veidrad ökošmöko tooted ära proovinud ning mulle tõesti meeldib teiega InstaStorydes oma avastusi ja arvamust jagada. Ka Iluversumis on müügil lai valik mahetoitu. Mul on hea meel, et nad müüvad ka laia valikut tooteid ühelt mu lemmikbrändilt Diet Foods, kelle tooterepertuaari kuuluvad kõiksugused pähklivõid, toidulisandid, snäkid, pulbrid, õlid, seemned, valgud, supertoidud, teraviljad, müslid, kosmeetika jms. Proovin iga kord midagi uut jälle proovida, sest pettuma pole veel pidanud. Siit nipp tervisehuvilistele ja/või veganitele. Kõigele on olemas tervislik alternatiiv. Peab teadma kust otsida lihtsalt! See kord proovisin siis vegan jerkyt ehk kookosjerkyt.

9. HÜGIEEN

Suuhügieeni osas on minu suurimaks abiliseks olnud hambaniit. Ma polnud kunagi hambaniidi kasutaja, kuni mu hambaarst selle mulle kohustuslikuks tegi. Uskumatu, mis tulemusi see on andnud. Mul pole leitud juba paar aastat mitte ühtegi auku. Hambad on kaariesest puhtad ja terved. Eks siinkohal mängi rolli ka tervislik toitumine, minu armastatud Philips Sonicare ja naturaalne söehambapasta. Kuid sellegi poolest panen kõigile hingele hambaniidi igapäevase kasutamise, et saada ka kõige jonnakam mustus hammaste vahelt kätte.

10. ELU

Ja mis ma siis elult olen õppinud? InstaStoryde jälgijad oskavad ehk juba aimata. Nagu reedavad mu viimased raamatud, mille tarkuse- ja mõtteteri teiega jaganud olen Storydes, siis kõik saab alguse sinust enesest. Kuidas inimesed sind kohtlevad, mis on sinu roll siin maailmas, kui õnnelik sa oled, kui palju armastust su ümber ja sees on, kuidas Universum sind kohtleb… ühesõnaga saab kõik alguse sellest reaalsusest, mille sa enda jaoks lood. Kui sa ei soovi negatiivsust oma ellu, siis on sinu võimuses see energia endast tagasi peegeldada ja sisse mitte lubada.

Muah – Jenni Korjus
Foto – Artur Ivlijev
Riided – Lindex kevad/suvi

Ma usun väga energia loomisesse ja selle liigutamisesse, mistõttu soovin kõigile alati jagada vaid parimat, positiivseimat ja armastust täis energiat ükskõik, kuhu lähen või kellega suhtlen. Ma pole tundnud kunagi end säravamana ja energilisemana alates päevast, mil lasin lahti halvast energiast enda ümber ja keeldusin seda tajumast. Loo enda ümber õrnroosa mullike ning ela selles kui vaid soovid. Las teised ümber kiruvad, heidivad, nutavad ja naeravad. See ei ole osa sinust. Sina ei saa muuta nende reaalsust. Sa saad luua vaid enda oma!

Muah – Jenni Korjus
Foto – Artur Ivlijev
Riided – Lindex kevad/suvi