Selleks, et meie meeli rõõmustaks ning meie ümber hõljuks võimalikult kaua lemmikparfüümi imeline aroom on mõned nutikad nipid, mida saate soovi korral kasutusele võtta.

Lisaks saad teada mida teha, et parfüüm kauem säiliks.

  1. Kandke parfüümi puhtale nahale.

Peale pesemas käimist on poorid endiselt avatud ja keha puhas. Nii, et peale mõnusat dušši all käiku on parim aeg enda lõhnastamiseks.

  1. Enne parfüümi pealekandmist veenduge, et nahk oleks niisutatud.

Kui teie nahk on niiske, saab aroom paremini lukustuda. Pärast rätikuga kuivatamist kasutage naha niisutamiseks mõnda lõhnatut kreemi. Eriti hea kui valite õlipõhjal kreemi, sest õli aitab veelgi paremini lõhna lukustada (seepärast püsib ka kõrva ülaosas aroom kauem, seal on tavapäraselt õlisem nahapind).

  1. Kandke parfüüm peale enne riietumist ja ehete külge panemist.

Parfüüm lõhnab kõige paremini ja püsib kõige kauem, kui sel on võimalik keha looduslike õlidega kokku sulanduda. Te ju ei soovi, et kangad või rõivad seda protsessi takistaksid, seetõttu kandke oma parfüüm otse nahale.

Kindlasti olete kuulnud, kuidas mõned inimesed pritsivad õhku hunniku parfüümi ja siis kõnnivad selle läbi.  Jah, aga ärge tehke seda – te lihtsalt raiskate toodet ja lõhn aurustub mõne aja pärast. Otsene pihustamine paljale nahale on kõik, mida vaja, et parfüümi lõhn kauem püsiks.

  1. Kandke parfüümi oma pulsipunktidele.

Lõhnaaine reageerib soojusele, nii et parfüümi piserdamine kehaosadele, mis tõenäoliselt soojenevad kogu päeva jooksul, aitab lõhna vabastada. Nii kuidas keha temperatuur kõigub, areneb ka parfüümi lõhn. Pulsipunktid on:

  • randmed
  • küünarnukkide siseküljed
  • kaela kuklapool
  • põlvede taga

Vältida võiks neid kehapiirkondi, mis kergemini higistavad, sest higieritusega aurustub parfüüm nahapinnalt kiiresti.

  1. Enne parfüümi kasutamist määrige pulsipunktidele väike kogus vaseliini.

Kui teate tahaksite oma aroomile pisut täiendavat kestvust saada, hõõruge enne kasutamist pulsipunktidele väike kogus vaseliini. Vaseliin toimib lõhna täiendava niisutava lukuna, aidates sellel veelgi kauem püsida. Kel on rasune või seganahk, pole vajadust enne lõhnastamist nahka niisutada.

  1. Ärge hõõruge aroomi sisse.

Parfüümi hõõrumine lagundab kemikaale ja põhjustab peamiste lõhnanootide kiiremat lahtumist, kui need muidu kestaks. Kui te ei saa oma lõhnaõli pihustada, määrige seda õrnalt nahale.

  1. Piserdage parfüümi juukseharjale ja kammige läbi juuste.

Kui soovite juustes täiendavat lõhna, võite selle oma juukseharjale piserdada ja kammida läbi puhaste, kuivade juuste. Neis ei tohi olla juuksehooldusvahendeid, mis parfüümiga kokku puutudes moodustavad hoopis teise lõhna ning see lõhn ei pruugi enam olla meeldiv.

Juustele otse pihustamine võib tunduda lihtsam valik, kuid paljude parfüümide alkohol võib juukseid kahjustada. Juukseharjaga kammides saate parfüümi juustesse kanda ilma neid liigselt kahjustamata.  Juustes parfüümi kandmisel on suur eelis naistel, kellel on pikad liikuvad juuksed.

  1. Kui kasutate lõhnavaid kreeme ja muid lõhnavaid tooteid.

Siis valige võimalusel parfüümiga sama tooteperekonna tooted (kreemid, losjoonid, duššigeelid vm), nii saate oma lõhna maksimeerida. Kui kasutate lõhnavaid ilutooteid igal sammul, suurendate tõenäosust, et lemmiklõhnad püsivad teiega terve päeva.

  1. Pihustage parfüüm puuvillasetele vatipallidele.

Kui olete kindel, et olete parfüümi kauakestvuseks teinud kõik endast oleneva, saate siiski täiendava lõhnakindlustuse lisamiseks kokku panna nö SOS- pakendi. Pihustage oma parfüüm lihtsalt mõnele puuvillapallile või- padjale ja pange need (ikka niisked) sulguriga kilekotti. Pigistage kotist kogu õhk välja ja sulgege korralikult.  Nii on parfüümi lihtsam kaasas kanda kui tervet parfüümipudelit ja saate õrnalt tupsutades enda  lõhna vajadusel uuendada. Lõhnavaid tupsukesi võite panna ka riidekappi.

10. Kui parfüümi on järel vaid veidi.

Ja pihustada korralikult enam ei saa, siis saate lisada seda mõnele lõhnatule kreemile, segada ning ongi teie lemmiklõhnaga kreem kasutamiseks valmis.

11. Natuke riietele lemmikaroomi.

Kui kannate iga päev sama parfüümi, siis saate seda ka riietele kanda. Selleks vooderdage oma kummutisahtlid pehme paberiga ja piserdage neid oma lemmik lõhnaõliga. Pehme paber imab aroomi ja levitab selle hõngu teie riietele.

12. Hoidke oma parfüümi jahedas, pimedas kohas.

Paljud inimesed säilitavad oma parfüümi vannitoas, mis põhjustab selle kiirema aegumise. Vannituba on koht, kus temperatuur ja niiskus varieeruvad sageli, mis põhjustab parfüümi temperatuuri kõikumist. See lagundab aja jooksul keemilisi ühendeid ning muudab parfüümi lõhna kvaliteeti ja tugevust. Parfüümi omaduste parimaks säilimiseks hoidke seda jahedas, otsese päikesevalguse eest kaitstult (näiteks sahtlis). Jahedal temperatuuril säilib originaalaroom ning hoiab tipunoote tugevana ja lõhna püsivana.

13. Hoidke oma parfüümi originaalpudelis.

Mõnele inimesele meeldib endiselt parfüümi hoida eraldi väljamõeldud pudelites. Parfüümi ümber villimine teise pudelisse laseb õhul teie aroomi küllastada, see võib muuta lõhnaainete keemilist koostist. Mida vähem õhku teie lõhnaainetesse satub, seda parem, seetõttu on hea tava hoida neid originaalpudelis.

14. Ärge raputage parfüümipudelit.

See nipp on käsikäes parfüümi algses pudelis hoidmisega. Parfüümi raputamisel võib ka aroomi sisse õhku tõmmata ja selle eluiga lühendada. Teie parfüüm ei pea kogu aeg paigal olema, kuid ärge mingil juhul pudelit raputage.

15. Ostke oma vajadustele vastav lõhnav vesi.

Mõni parfüüm kestab nii nahal kui ka pudelis loomulikult kauem kui teised. Parfüüme ja tualettvett müüakse erinevas kontsentratsioonis, mis tähendab, et lõhnaõlide ja alkoholi suhe on erinev. Mis vahe neil täpsemalt on ning kui kaua miski kestab loe meie blogist.

16. Kui tahad parfüümi riietele piserdada

Siis enne veendu, et sul on riided, mis ei määrdu kui neile parfüümi peale lasta. Riidekiud imavad lõhna endasse ning püsivad päris kaua.

Vali endale sobivaim parfüüm meie e-poest.