Kas olete kunagi seisnud silmitsi olukorraga, kus olete trennis ning tunnete, et kõht on tühi või energia hakkab otsa saama? Loomulikult on tegemist nähtusega, kui tegelete näiteks kestvusaladega, ning trennid venivad pikemaks, kui tund. Väga paljud inimesed on kahjuks pidevalt silmitsi olukorraga, kus ainuke asi trennis on vesi ning sellest jääb kahjuks väheks – eriti kui on olemas tooted, mille nimetus on tervislikud näksid. Mis vahet aga on erinevatel toodetel, mida on võimalik trenni kaasa võtta, ning kas neid peaks kaasa võtma? Proovime järgnevalt teha kiire ülevaate erinevatest näksidest, mis on tervislikud ning ühtlasi aitavad parandada parandada meie sooritust.

Erinevad küpsised

Kindlasti olete olnud olukorras, kus trennis tunnete, et kõht on tühi ning väga ei ole motivatsiooni trenni edasi teha. Selle vastu aitavad väga hästi näiteks Protein Rex proteiiniküpsised, mis sisaldavad vähe süsivesikuid ning ühtlasi on ka madala kalorlusega. Tegemist võib olla küll väikese kogusega, kuid siiski see aitab teile anda selle tõuke, mis vajate, et trenn edukalt lõpuni viia ning mis kõige olulisem see väike näks võib teie tuju märkimisväärselt parandada. Teise positiivse asjana saate te korraliku koguse valke, mis aitavad kaasa lihaste taastumisele ja arengule. Kui aga vajate pisut suuremat energia süsti, siis on teie jaoks õige valik Royal Cake vähendatud kalorsusega küpsised magusainetega. Võrreldes eelmiste küpsistega saate suurema koguse süsivesikuid, mis alustavad imendumisega juba suust. Loomulikult on võimalik valida erinevate maitsete vahel, ning ilmselt leiab igaüks endale just selle õige ja sobiva maitse. Küpsised muudab veel eriliseks see, et tavaliselt seostatakse neid näiteks tee joomise või lihtsalt maiustamisega. Tänu sellele on võimalik oma näksimise vajadust rahuldada – kuid tegelikult tarbite hoopis tervislikku küpsist, mis ei tee kahju teie figuurile. Ilmselgelt tuleb jälgida ka üleüldist toitumist, kui tervislikud näksid aitavad kindlasti hoida tasakaalus vajadust näksida ja keha vormis hoidmist.

Äkki hoopis midagi soolast?

Kui magusad tooted ei ole trennis teie jaoks, ning isutab hoopiski millegi soolase järgi, siis on meie tootevalikus ka erinevaid soolaseid tooteid, mis on samuti tervislikud näksid. Paljude lemmik on Salami Sticks tooted, mis koosneb suuremas osas kuivatatud veiselihast. Tegemist on meeldiva soolase vahepalaga, milles on palju üle 40% valku ning kõigest 5% rasva, mida väga paljud kardavad. Tegelikkuses ei ole sellises koguses rasvad kuidagi meie kehale halvad, ning normaalseks talituseks on siiski vaja ka rasvu. Sarnaselt ka küpsistele on meie valikus erinevate maitsetega tooteid, ning julgeme soovitada kõiki neid proovida. Peale erinevate toodete proovimist saate teada, milline on teie lemmik ning järgmisesse trenni saate just selle õige kaasa võtta. Sarnaselt Salami Sticks-ile on saadaval ka BEEF BAR kuivatatud veiseliha batoon, mis on oma koostiselt väga sarnane, kuid on toodetud pisut teistsugusel kujul. See jääb juba igaühe enda otsustada millisel kujul ta soovib oma näksi tarbida, kuid julgeme soovitada mõlemaid variante. Mõlema eelmainitud toote puhul on positiivne see, et higistades kaotate te palju soolasi, ning tänu oma unikaalsele koostisele sisaldavad nad ka keskmisest suuremal määral soolasi, mis aitavad kulutatud koguse taastada.

Batoonid

Ilmselt on batoonide näol tegemist kõige populaarsema tootega just jalgratturite ja jooksjate seas. Sõltumata kas sõidate rattaga või jooksete õues või olete hoopis spordiklubis, kus olete ühe koha peal paigal – batoonid on ideaalne võimalus taastada oma energiat kiiresti ning muuta trenn maksimaalselt efektiivseks. Näiteks Grenade Carb Killa valgubatoon sobib teile sõltumata kas tegelete kestvusalaga või olete hoopis lummatud jõusaalist. Batoon kaalub 60g ning sellest on vähemalt 23g puhast valku, mis on meie keha nii öelda ehitamise tugevaks alustalaks. Ühtlasi on mõeldud ka süsivesikute vähendamise peale, ning sellepärast muretsemiseks põhjust ei ole. Tavaliselt soovitatakse batoone tarbida iga 45 minuti tagant, seda eelkõige kestvusalade puhul. Näiteks kui teie trenn kestab poolteist tundi, siis peale esimest 45-minutilist etappi on soovituslik tarbida üks batoon, mis aitab teil kiiresti saada pisut energiat. Antud kogus võib tunduda küll väike, kuid reaalsuses on tegemist piisava kogusega, et teie keha suudaks trenni lõpuni vastu pidada. Kui teie treening on maksimaalselt efektiivne, siis on ka tulemus parem ning vahe on kiiresti märgatav.