On selgelt näha, kas šampoon ning palsam sobivad sinu juuksetüübiga või mitte. Sellest annavad märku juuste liigne rasvasus aga ka kuivus või haprus. Juuksekasvu vitamiinid on natuke keerulisem teema. Isegi maailma parimad vitamiinid juustele ei tekita olukorda, kus sa lähed magama õlgadeni juustega ning ärkad üles vööni ulatuva paksu juukseparukaga. Juuksevitamiinid ei ole mingi võlurohi, juuste kasvatamine ja vitamiinide mõju võtab aega, nii et algul on loomulik mõelda, kas vitamiinid juuste kasvuks ikka toimivad või mitte. Aga mida siis üldse vitamiinid juustele saavad teha ning kus tuleb oma ootusi koomale tõmmata?


Parimad vitamiinid juustele on suureks abiks
Juuksekasvu vitamiinid ei suuda aidata juba tekkinud kahjustusega parandamisega. Olemasolevate kahjustuste alla saab lugeda katkised juukseotsad ning üleüldiselt kuivad ja haprad juuksed. Samamoodi ei tasu panna juuksevitamiinidele liigseid lootusi siis, kui su ülejäänud harjumused on ka juukseid kahjustavad: juuste karm kohtlemine; liigne kuumus, külm ja niiskus; valed juuksehooldustooted jne.


Kui enne ei teadnud, siis nüüd on hea õppida, et juuksed läbivad kasvufaasi, puhkefaasi ning seejärel langevad välja. Keskmiselt võtab see 3-5 aastat. Tegu on täiesti tavalise juuksekasvutsükliga, ehk mingil määral on juuste väljalangemine normaalne. Millises faasis on juuksevitamiinid kõige suuremaks abiks?


Placent Activ Milano juuksekasvu vitamiinid aitavad toetada alles kasvavaid juukseid ning ka nahka. See omakorda vähendab juuste väljalangemist ning aitab seeläbi jõuda pikemate, tervemate ning ka paksemate juusteni. Reeglina võtab tulemuste nägemine paar kuud, end juba paari nädalaga võib märgata juuste väljalangemise vähenemist. Kõik sõltub sellest, mis olukorras on juuksed siis, kui sa hakkad vitamiine võtma.


Kui tähtsad on vitamiinid juustele?
Tõsi, vajalikke vitamiine saab ka teistest multivitamiinidest või võttes vitamiine ükshaaval. Hulga lihtsam on aga valida parimad juuksevitamiinid, mis on spetsiaalselt loodud juuksekasvu soodustavad vitamiinid. Nendes on lisaks vitamiinidele olemas ka erinevad mineraalained ja muu vajalik, et juukseid maksimaalselt toetada. Näiteks biotiin, mis aitab kaasa keratiiniloomele ja seeläbi muudab ka juuksed elastsemaks. Boonusena on küüned tugevamad ja nahk paremas seisus! Või siis Placent Active vitamiinid, mis sisaldavad ka väärtuslikku platsentaekstrakti.


See, millised juuksed lõpuks välja näevad, ei alga sellest momendist, kui juuksekarv ennast peanahale murrab. See on küll hetkeks, kus sa näed juuksekarva esimest korda, ent juuste hea tervis saab alguse juba palju varem. Tõesti, osa on sõltuv meie ema ja isa pärandusest ehk geenidest. Üksjagu loeb aga ka see, kuidas me oma keha kohtleme – kas me pakume kõiki vajalikke toit- ja mineraalaineid ja vitamiine? Kas me joome piisavalt vett? Kas proovime hoida oma elu stressivabana ja järgime tervislikke eluviise?


Läikivaid ning hea väljanägemisega juukseid seostatakse tervisega ning see pole ka vale. Selleks, et meie juuksekroon oleks uhke ning silmapaistev, peab ka ülejäänud keha olema harmoonias. Ja siin tulevad juuste kasvuks vajalikud vitamiinid igal juhul appi.