Tahate rohkem trenni teha kuid jõusaali ei taha minna või need on hoopiski suletud? Tihti on jõusaalid täis inimesi ning liiga palju võõraid või tuttavaid nägusid, mistõttu võib tekkida ülekoormustunne eriti inimestel kellele meeldib üksinda trenni teha. Hea uudis on aga see, et ka kodus on võimalik korralikult trenni teha ning kes teab, võibolla on kodus trenni tegemine paljudele veelgi meeldivam ning tulemused kiiremad tulema.

Järgmisena toome me välja mõningad treeningvahendid, mida soovitavad kodus treenimiseks kasutada nii treenerid kui ka mitmed spordihuvilised.

  • KUMMILINT

Tegemist on ringikujulise kummilindiga, mida kasutatakse nii soojenduseks kui ka treeninguks. Kummilinti kasutatakse lisatakistuse lisamiseks treenigutesse, tehes iga harjutuse kordades efektiivsemaks. Kummilinti kasutatakse ka parema lihase arengu jaoks kuna see ei treeni vaid lihast vaid ka koostööd lihasgruppide vahel ning muidugi on see hea ka verevarustusele. Kummilindiga saab teha näiteks kükke, koha peal jooksmist ning jalatõsteid. Lisaks on internetis väga palju erinevaid videoid, kus kasutatakse kummilinti kogu treeningu vältel.

  • HANTLID

Hantlid on põhilised treeningvahendid, mida kasutatakse nii jõusaalis kui ka kodus muutes ka kerge treeningu intensiivsemaks. Hantlid on ideaalsed vahendid kui soovitakse tugevdada erinevaid lihasgruppe samal ajal kaloreid põletades ning kaalu kaotades.

Tihti arvatakse, et hantlid on vaid ülekeha treenimiseks kuid neid saab ka kasutada muudeks otstarveteks. Hantleid saab kasutada ka jalgade treeninguks, kuna hantlid on lisarakus. Samuti lisatakse istestõstetele lisaraskust hantlitega, pannes ka kõige tugevamad kõhulihased proovile.

  • VÕIMLEMISPALL

Võimlemispallid on nagu nimigi ütleb suured pallid, millega treenimine sobib peaaegu kõigile igas vanuses. Eriti mugav on võimlemispalli kasutamine kodus kuna see ei ole lärmakas ning alumised naabrid ei pane teie treeningut isegi tähele. Lisaks kasutatakse võimlemispalli tooli asemel kuna ideaalselt on pallil istudes keha õiges asendis.

Võimlemispalli on võimalik kasutada nii kõhulihaste treeninguks kui ka üldiseks treeninguks. Palli saab visata, veeretada, kanda või selle peal harjutusi teha. Kummilindile sarnaselt leidub mitmeid harjutusvideoid, mis õpetavad võimlemispalli trennis kasutama.

  • RANDMERASKUSED

Tegemist on raskustega, mida kantakse ümber randmete või jalgade nagu väga rasket käevõru. Antud raskuseid kantakse kerge vastupanu lisamiseks kui hantleid ei ole võimalik kasutada nagu näiteks jooksmisel, jalutamisel või oma tavapärase treeningu ajal. Jooksmisel ei ole lisaraskusi aga igapäevaselt soovitav kasutada kuna see võib liigeseid ning lihaseid liialt ära väsitada. Randmeraskuseid kasutatakse ülakeha treeningul ning jalaraskusi alakeha treeningul.

Kodune jõusaal on mitmete inimeste unistus kuid vaadates natukene lähemale tuleb välja, et seda ei ole raske saavutada. Vastavalt enda soovidele ning treeningutele tuleb vaid soetada paar vahendit koju nagu näiteks hantlid, võimlemispall või hoopis tasakaalupadi. Kodune jõusaal on mugav, lähedal, südamelähedane ning mis kõige parem, ilma kuumaksuta, mistõttu võib trenni teha ükskõik kuna ning vajaduse korral kasvõi mitu korda päevas. Lisaks on võimalik teha trenni samal ajal kui tehakse koduseid ülesaneid näiteks teleka ees võimlemispalli peal istumine või randmeraskuste kandmine igapäeva tegevuste ajal.

Kõiki eelnevaid vahendeid on võimalik mugavalt soetada iluversumi kodulehelt otse teie ukse taha.