Kaalukaotus on paljude inimeste mõtetes, eriti aegadel kui me peame olema kodus ning ringi liikumine on kohati kukkunud nulli. Soovimaks kaotada kaalu järjepidevalt ning aeglaselt on teile head uudised. Muutmaks paari asjaolu enda igapäevastes toimingutes on võimalik kaotada kaalu ning olla tervislikum. Järgmiselt toome me välja erinevaid nippe ning trikke kuidas kaotada kehakaalu ning muuta anda eluviisi tervislikumaks.

 

1.VESI

Nagu ikka, vesi on elu allikas ehk ilma veeta ei saa me hakkama. Päevas vajab inimene umbes poolteist liitrit vett (siia alla läheb ka supp, tee jne). Vesi aitab kaasa ainevahetusele, mis puhastab keha ning samuti surub vee joomine näljatunnet maha.

2.STRESS

Me kõik teame, et stress ei ole hea vaimule ega kehale. Liigne stress võib tekitada liigsöömist ning halva tuju, mille tõttu on üha enam üles tõusta ning iseendaga tegeleda. Kõige kindlam viis on hommikul KOHE üles ärgata, korralikult riidesse panna ning tegutsema hakata. Nii võib märgata, et juba pärastlõunaks on palju tööd tehtud ning tuju on ikka veel hea. Lisaks on soovitav mediteerida ning aega maha võtta.

3. ALKOHOL

Inimestel, kes joovad alkoholi on kõrgem risk ülekaalulisusele. Kuna alkohoolsed joogid on väga kaloririkkad (purgis õlles on ligikaudu 150 kalorit) on vaja neid teadlikult arvestades juua.

4. ROHELINE TEE

Soovides aga midagi õhtul juua koos filmi või sõprade, sõbrannadega võib proovida rohelist teed. Nagu vesi, kiirendab see ainevahetust ning puhastab keha seestpoolt väljapoole. Samuti on rohelises tees Katehhiin, mis lõhustab liigset keharasva, on põletikuvastase toimega ning ennetab vähi teket.

5. TERVISLIKUD RASVAD

Keha vajab igapäevaselt rasva, et elus püsida. Tarvitades tervislikus koguses rasva aitab see kaasa seedimisele, liigestetööle, lihastele ning annab särava naha. Mida süüa: omega 3 rasvhapped (kala), avokaado, pähklid, muna, oliivid jne.

6.VAHELDUV PAASTUMINE

Paastumine ei pea olema õudne. Tehes seda targalt, saab paastuda igapäev. Paastumine annab kehale aega toitu seedida ning stabiliseerida suhkrutaset kehas. Vahelduvat paastumist ei kasutata vaid kehakaalu kaotamiseks vaid ka erinevate haiguste ravimiseks. Üks mugavamaid paastumise variante: Hommikusöök kell 11, päeva ajal võib süüa tavaliselt kuid viimane söögikord peab olema enne kuut. Paastumine toimub siis kellaaegadel 18 – 11 (kokku 18 tundi) Selle aja jooksul saab keha ennast tervendada kuna energiat ei ole enam vaja vaid seedimisele panna.

7. TANTSUTRENNID

Kodus on väga mugav nii üksi kui ka lastega panna Youtube’ist treeningu videod käima ning tantsida. Kuna tantsimine on paljudele meeldiv tegevus, siis läheb aeg kiiresti ning juba paari minuti jooksul võib tunda kuidas teatud lihased ära hakkavad väsima. Mõned Youtube’i kanalid mida vaadata: Blogilates; The Fitness Marshall; Saskia’s Dansschool.

8. RUTIINIST VÄLJA

Eelmise punktiga sarnaselt võib tuua enda ellu veidi vaheldust. Muuta enda treeningukavasid, katsetada uusi tegevusi. Mõni päev võib võtta naabri koera ning temaga jooksma minna või otsida endale üks väljakutse nagu 100 kätekõverdust päevas, 100 kükki päevas vms. Googledades: excercise challenges tuleb välja sadu erinevaid väljakutseid, igaüks huvitavam kui teine.

 

Kokkuvõttes on kaalu kaotamiseks vaja püsivat pühendumust kuid igapäevased väiksed muudatused nagu vee joomine limonaadi asemel või kodus pooletunnised tantsupausid aitavad kaalul langeda kiiremini ning püsivamalt. Jõudu ning jaksu!