Tundub justkui vastuoluline kasutada õli juustes, kui peseme juukseid selleks, et mitte ringi käia rasvaste juustega….. Kuid need kes juba kasutavad juukseõli teavad, et juukseõlidel on palju häid omadusi  millega oma juustele head teha ning õigesti kasutades ei jää ka juuksed rasvased ega rasked.

Juukseõlid on hooldava toimega – näiteks toimivad siledaks muutvana, mistõttu ei ole juustes enam pusasid. Juukseõlidel on juuste pealmist ehk soomuskihti sulgev omadus, mis kaitseb juukseid väliskeskkonna, nagu päikesekuumus ja kuumusega (näiteks fööniga kuivatamine, sirgendamine) tekitatud kahjustuste eest. Juukseõlid sobivad nii lõppviimistluseks kui intensiivsema hoolduse tegemiseks.

Juukseõlid on väga hea valik juuste seisukorra turgutamiseks. Enamikes õlides on olulisemaks kasuteguriks rasvhapped, mis asendavad lipiide juuksekarvas. Lisades juukseotstele veidi õli saab asendada kaduma läinud lipiide ja ennetada lõhenemist.

 Juukseõli doseerimine

  • Juukseõli tuleb peale kanda ühtlaselt. Lisa üks tilk juukseõli peopesale ning hõõru see käte vahel laiali. Seejärel tõmba kätega läbi juukseotste ning kammi kätega juuksed läbi.
  • Mida paksemad on juuksed, seda rohkem tilkasid võid peopesale panna. Väga paksude juuste puhul tähendab see 4-5 tilga doseerimist, mida ei tohiks korraga juustesse kanda. Alustada tuleb õli pealekandmist alati väikesest kogusest, lisades seda juustesse tilkhaaval.
  • Väldi õli lisamist peanaha lähedale. Naturaalsed õlid, mis erituvad su juustele peanahast, on parim loomulik kaitse su juustele, mida ei ole vajalik asendada.

Allpool jagame teiega erinevaid juukseõli kasutamise viisi.

  1. Kasutage seda … enne šampooni

Masseeri juukseõli enne peapesu juustesse, et enne pesemist juukseid niisutada. Lisaks aitab juustel säilitada oma looduslikke õlisid. Enne pesu võib juukseõli kanda juustesse veidi suuremas koguses, kuni paar tilka. Lasta mõjuda kuni 30 minutit. Sedasi jõuavad kõik õlis sisalduvad kasulikud toimeained juustesse.

Kui soovid juuksemaski muuta intensiivsemaks, siis sobib seda lisada palsamile või maskile lisatoiteks ja juuste hõlpsamaks eraldamiseks.

  1. Kasutage seda … kerge sära jaoks

Kanna õli kuivade juuste keskossa ning otstesse, et lisada säravust ja siledust.

  1. Kasutage seda …, et aidata teie (lokkis) juukseid lahti harutada

Kandke märgadele juustele mõni tilk õli, seejärel kasutage juuste lahti kammimiseks laiade piivahedega kammi. Veel üks lokkis juustele hästi sobiv näpunäide: alustage kammimist juuste otsast ja liikuge ettevaatlikult kammimisega järjest ülespool. Märkus: see töötab kõigi juuksetüüpide puhul.

  1. Kasutage seda … kahuste juuste taltsutamiseks

Kandke kuivadele juustele üks kuni kaks tilka juukseõli. See aitab siluda pusasid ning hoiab ära juuste liigset lendemist. Juukseõli pealekandmisel keskenduge jällegi juukseotstele ja keskosale, et teie juuksejuured või  peanahk ei  muutuks rasvaseks. Näiteks külmpressitud marulaõli aitab võidelda juuste kahususega.

  1. Kasutage seda …, et kaitsta lõhenenud otste eest

Kasutades juukseõli tavapärase juuksehoolduse osana, kaitsete juukseid nende lõhenemise eest. Pange see märgadele või kuivadele juustele – mida iganes eelistate.

  1. Kasutage seda … spaaprotseduuride tegemiseks

Spaasarnase elamuse taastamiseks võite saada kodust lahkumata kasutades oma juukseõli. Kandke juukseõli juurest otsani, seejärel mähkige juuksed rätikusse. Jätke juukseõli 30 minutiks toimima ja loputage seejärel jaheda veega. Oodates  võite teha näiteks oma näole kurgimaski.

CosmoSPA argaaniaõli tuleks kasutada kord nädalas juuksemaskina, et saavutada eluterved, läikivad ning tugevad juuksed.Külmpressitud astelpajuõli aitab näiteks ära hoida juuste väljalangemise ja kõõma. Või siis naturaalne magusmandliõli, mis aitab taastada kuivasid ja kahjustatud juukseid.

  1. Kasutage seda … enne punutise loomist

Punutised  on üks ilusamaid soengutüüpe – ja kuigi punutised näevad välja uhked, on lihtsam seda ilu luua töötades siledate juustega. Enne punumist pange väike kogus juukseõli sõrmedega kuivadesse või niisketesse juustesse.

  1. Kasutage seda … enne oma sirgendaja või juuksetangide kasutamist

Õli hõlbustab soengutegemist, kaitseb juukseid UV-kiirte ja stiliseerimisega seotud kuumakahjustuste eest ning aitab ennetada katkiste juusteotste teket.

9.Kasetade seda …. enne föönitamist

Kanna õli juustele enne nende kuivatamist, et kaitsta kuumuse eest ning muuta juuksed pehmeks ja säravaks. Seejärel kuivatage juukseid ümmarguse harjaga ja viimistlege kergema juukselakiga .

  1. Kasutage seda … pärast stiliseerimist

Kui oled soengu pähe teinud ja soovid juukseõli kasutada, siis on hea teada, et õli niisutab lokke ja paneb need läikima. Kui turgutad soengut juukseõliga, saad rahulikult minna ka randa või basseinipeole, sest õli kaitseb juukseid nii päikese, kloori kui ka merevee kahjulike mõjude eest.

  1. Kasutage seda … kui teie juuksed vajavad natuke ekstra midagi

Kasuta juukseõli maski asemel – kanna seda juustele kogupikkuses enne magamaminekut. See nipp aitab hästi turgutada kahjustatud juukseid. Nii näiteks sobib hästi maski tegemiseks makadaamiaõli. Või kanna õli kuivade juuste otstele ööseks, et neid tihedamaks muuta ja niisutada. Sõltumata teie juuksetüübist või tekstuurist võib juukseõli vajadusel aidata juuste välimust taaselustada.

Valige endale vajalikud  juuksehooldustooted meie e- poest.