Nahahooldus ei ole vaid naiste pärusmaa. Me kõik peame enda eest hoolt kandma ning olgem ausad, meile kõigile meeldib hea välja näha, mistõttu tuleb meil enda eest hoolt kanda. Kuna nahahooldus muutub meeste seas juba üha populaarsemaks, siis toome me välja lihtsa igapäevase nahahooldusrutiini, mida jälgida. Ärge muretsega, see ei võta tund aega aega.

Esiteks tuleb enda nägu pesta nii hommikul kui ka õhtul.

Siinkohal tuleb endale otsa vaadata ning välja nuputada mis nahatüüp teil on:

  • Kuiv
  • Õline
  • Kombineeritud
  • Normaalne

Igale nahatüübile on eraldi pesuvahendid, mis ravivad ning hoiavad nahka. Nägu tuleb pesta õrnalt ning korralikult, et nahk saaks puhtaks. Kindlasti ei tohi nahka liiga kõvasti hõõruda, punane näonahk pärast pesemist näitab, et nahaga oldi liiga karm või pesuvahend mida kasutatakse ei sobi nahale.

Puhastusgeel normaalsele/kuivale nahale
Näopuhastusõli kõikidele nahatüüpidele kuid eriti sobilik just kuivale nahale.

Teiseks tuleb kasutada silmakreemi

Väsinud, viimasel ajal on palju tööd olnud või kehal on vedelikupuudus? Kasutades silmakreemi me mitte vaid ei anna silmaümbrusnahale energiat vaid ka pikendame enda nooruspõlve. Silmaümbrusnahk on väga õrn ning üks esimesi kohti, kust on võimalik vanust näha. Kasutades aga korraliku silmaümbruskreemi annab see meie nahale energiat, minimaliseerib seljataga olevat rasket ööd ning panustab meie tulevikku.

Silmakreem on nagu ka meie silmaümbrusnahk, õrn ning delikaatne. Selle tõttu tuleb seda nahale kanda enne kreemi. Kuna silmaümbruskreemi molekulid on väiksemad, kergemad ning õrnevad siis ei imendu nad nahka läbi paksu päevakreemi.

Joik silmaümbruskreem

Kolmandaks tuleb enda nahka niisutada

Niisutamine on jumala ema! Ükskõik milline nahatüüp teil on tuleb enda nahka igapäev korralikult niisutada. Korralikult niisutatud nahk püsib kauem noorena ehk kortsud tulevad hiljem ning üldiselt on naha elastsus ning värv parem ning tervislikum.

Kõige parem on kasutada kreemi siis kui nahk on veel niiske kuna nii imendub kreem kiiremini ning paremini nahka. Peale kreemi peale kandmist võib nahk õrnalt patsutada, et kõik ilusti imenduks ning et liigset toodet ei jääks nahale.

Tarkuseterake! – Kõige paremad kreemid on SPF kaitsega, ka siis kui päike on pilve taga. SPF ei ole vaid ranna jaoks vaid igapäevaseks kasutamiseks ning kui see on juba kreemi sees siis on see lihtne ning kiire. Päike kuivatab ning kiirendab vananemisprotsessi märgatavalt, mistõttu tuleks eriti näonahka selle eest igapäevaselt kaitsta. Leides kreemi, milles on vähemalt SPF 15 ei pea päikse pärast enam muretsema.

Sügavalt niisutav näokreem
Orgaaniline õlide kooslus, mis niisutab, rahustab ning noorendab nahka

Raseerige õrnalt ning kasutage raseerimisjärgset kreemi

Mõningad raseerijad võivad olla nahale liiga karmid, mistõttu peab raseerides olema oma nahaga õrn, et minimaliseerida ärritust. Just seetõttu tuleb kasutada ka korraliku raseerimisjärgset kreemi ning head raseerimiskreemi.

Nagu näha siis nahahooldus ei pea olema pikk ning keeruline protsess. Kaks korda päevas tuleb vaid enda nägu pesta ning seda niisutada. Soovides anda ekstra armastust ka enda silmadele võib kasutada silmakreemi.

Õige järjekord:

  • Näopesu, õrnalt kuid korralikult terve nägu ning kael puhtaks.
  • Silmakreem
  • Näokreem

PS: kõik eelnevad tooted on müügil iluversumi e-poes 🙂