Toidulisandid on kahtlemata endiselt veel selline teema, mille kohta on saadavalt väga palju kohati vastu käivat infot. Küll peetakse toidulisandeid vaid platseeboefektiks, et kui usud, siis toimib. Samas on küll ja veelgi rohkem edulugusid, kes on omal nahal tundnud toidulisandite positiivset mõju oma tervisele. Keda siis uskuda? Kas toidulisandeid on vaja üldse võtta ning millal ja miks?

Proovime nendele küsimustele siinkohal vastata.

Kas toidulisandid on head?

Toitumisnõustajate ja -spetsialistide läbiv seisukoht on ikkagi see, et eelkõige peaks organismile vajalikud ained kätte saama tervislikust ja mitmekülgsest toidust. Paraku liigub tänapäeval aga väga palju erinevaid vähem või rohkem populaarsemaid dieete ja liikumisi, kes igaüks räägib oma juttu sellest, millised toiduainete gruppide söömist peaks kindlasti vältima. Kuidas siis ikkagi olla kindel, et toidus on kõik vitamiinid ja mineraalid, mida vaja?

Samas on teada-tuntud fakt, et organism ei talleta pikaajalist varu vitamiinidest ja mineraalainetest, mistõttu, seega nende vitamiinide ja mineraalainete saamiseks, mida me toidust piisavalt ei saa, on vajalikud abimehed toidulisandid. Tuleb meeles pidada, et toidulisandid vaid toetavad mitmekülgset toitumist, kuid ei asenda tervislikku toitumist.

 

Millal ja milliseid toidulisandeid tarbida?

Üks peamisi põhjusi miks toidulisandeid võetakse on ikkagi, et toetada organismi nende mineraalainetega ja vitamiinidega, millest toidust puudust jääb.

Üks sellistest on kahtlemata D-vitamiin, mis aitab organismil ka kaltsiumi ja fosforit paremini omastada. Seetõttu on see meile eriti oluline luude normaalseks kasvuks, hammaste heaks tervishoiuks ja normaalse südametegevuse ja verehüübimise tagamiseks. Inimese organism toodab D-vitamiini ise naha kaudu päikesevalguse mõjul. Paraku elame me kliimas, kus otsest päikesevalgust saame võrdlemisi vähe ehk vaid mõned kuud aastas. Seetõttu sügis-talvisel perioodil soovitatakse tihti võtta D-vitamiini toidulisandina.

Vaata teisi toidulisandeid organismi tugevdamiseks SIIT!

Immuunsuse tugevdamiseks on saadaval ka palju erinevaid supertoiduainete kategooriasse kuuluvate viljade ekstrakte. Üks meie klientide suureks lemmikuks on näiteks spirulina vetikate ja klorella tabletid, mis sisaldavad immuunsüsteemi tugevdamiseks mitut vitamiini, nagu C- ja B-vitamiinid, mineraale, nagu raud ja kaltsium ning sellele lisaks veel 8 vajalikku aminohapet, karotenoidide segu ja klorofülli.

Vaata palju teisigi toidulisandeid immuunsüsteemi tugevdamiseks SIIT!

Dr. Ohhira probiootikumid (60 kapslit)

Suur grupp toidulisandeid nimetatakse üldistades ka iluvitamiinideks, sest need vitamiinide ja mineraalainete segud on kokku pandud just selleks, et toetada kaunist välimust. Üks populaarsemaid iluvitamiine on kollageeni preparaadid. Kollageen on iseenesest valk, mis on meie kehas üks olulisimaid koostisosi, sisaldudes näiteks nahas, küüntes ja juustes ning kollageen aitab meil püsida noorena.

Vaata SIIT ka meie teisi iluvitamiine!

Swedish Nutra Collagen 5000 Fish vedel toidulisand magusainega (500 ml)

Tänapäevase kiire tempo juures on stress ja väsimus paratamatuteks kaaslasteks. Ka selle tarbeks on olemas organismi toetavaid toidulisandeid, et aidata ka kiiretel hetkedel väsimust ja stressi võita. Hea viis selleks on näiteks tarbida looduslikku matcha teed. Matcha roheline tee sisaldab erinevaid antioksüdante, mis puhastab ja turgutab organismi.

Vaata SIIT ka teisi toidulisandeid stressi ja väsimuse vastu!

Natura Media D-vitamiini õlikapslid 4000 IU/100 mcg (200 tk)

Üks oluline põhjus, miks toidulisandeid tihti võetakse on ka kaalulangetuse tõhustamiseks, organismi puhastamiseks või seedimise kiirendamiseks. Kindlasti ei asenda see tervislikku toitu, kuid saab kaasa aidata. Kaalulangetust saavad aidata kiirendada erinevad rasvapõletuskapslid kui ka näiteks looduslik roheline matcha tee, mis kõik sisaldavad erinevaid looduslikke komponente, mis aitavad seedimist kiirendada ja rasvapõletusprotsessi tõhustada. Matcha tee on ideaalne looduslik komponent, mis aitab organismi puhastada.

Vaata SIIT kõiki teisi toidulisandeid ning leia endale sobiv!

Örtte Natural Matcha Green Tea (100 g)