Meie keha saab enda puhastumisega enamasti ise hakkama ja seda ei pea millestki täiendavalt puhastama, kui söödud toit enne imendumist organismis piisavalt lagundatakse, toidu või joogiga ei saada toksilisi ühendeid ning kui soolestik, maks ja erituselundid on terved ja töötavad normaalselt. Samuti peab toit ise andma maksale tema tööks vajalikke toitaineid, kuna ainult siis ei kuhju kehasse toksilised vaheained.

Kuid vahel ei ole kõik nii lihtne. Puhastada on meil vaja organismi erinevatest asjadest, mis keskkonnast meie kehale negatiivselt mõjub: kemikaalid, taimekaitsevahendid, passiivne suitsetamine, raskemetallid vms, aga see võib olla ka alkohol või narkootikumid- ehk sinna kuhjunud toksiinid ja mürgid. Detox on seotud kõige selle eemaldamisega mis võivad kahjustada inimese tervist.

Detox ehk detoksifikatsioon on organismi puhastamine. Peamiselt tähendab see, et organismist eemaldatakse toksilised ained ja puhastatakse neere ning soolestikku, kuna peamiselt need organid väljutavad mürke.

Keha saab puhastada mitmel erineval moel – süües toidulisandeid ja pärmi, manustades taimesegusid, puhastades jämesoolt jms.

Anname ülevaate mõningatest toidulisanditest mille kaasabil on lihtsam organismi puhastada.

NB! Toidulisandid ei asenda mitmekesist toitumist.

Diet Food Bio Super Detox Mix supertoiduainete segu

Bio Super Detox Mix sisaldab 6 hoolikalt valitud looduslikku komponenti, mis aitavad kehal puhastuda, toetavad jääkainete eemaldumist kehast, värskema enesetunde saavutamist ning kehakaalu langetamist. Toode annab kehale palju vitamiine ja mineraale ning aitab organismist toksiine väljutada.

  • Klorella – kaltsiumirikas ning võimsa toksiine väljutava toimega.
  • Spirulina – võitleb infektsioonidega.
  • Nisuidu – annab energiat.
  • Odraoras – puhastab keha.
  • Luukum – rikas süsivesikute ja kiudainete poolest, sisaldab rauda.
  • Kakaopulber – sisaldab rohkelt antioksüdante ja kiudaineid, mis annavad kehale energiat ning mõjub positiivselt üleüldisele enesetundele.

Kasutamine: sega 1 supilusikatäis oma lemmikjoogi (proteiinišeigi, piimatoodete ning mahla) sisse, võib lisada ka hommikusöögile, magustoidule ja salatile.

Diet Food Super Matcha – Bio Green Tea Matcha tee

Super Matcha Tea on suurepärane võimalus puhastada ja turgutada keha ja vaimu. Valmistatud 100% looduslikest Jaapani teelehtedest. Matcha on kõrge antioksüdantide sisaldusega ning ideaalne neile, kes soovivad saada energia laengut ning samal ajal puhastada organismi. Orgaaniline matcha tee aitab kiirendada ka ainevahetust, mistõttu toob ekstra kasu neile, kes soovivad kaotada ka mõned kilod kehakaalust. Super Matcha Tea sisaldab 137 korda rohkem antioksüdante kui tavaline roheline tee. Lisaks annab rohkem energiat ja suurendab vastupidavust, aitab vähendada stressi ning kiirendab ainevahetust.

Matcha rohelise tee pulbrit on kasutatud sajandeid Jaapani kultuuris teetseremooniate ajal, mis toovad rahu ja harmooniat. Tänapäeval on võimalik lisaks traditsioonilisele Jaapani matcha teele valmistada kaasaaegseid latte jooke, smuutisid ja tassikooke – võimalused matcha pulbri kasutamiseks on lõputud! Matchat võib kasutada ka, et anda looduslike vahenditega oma küpsetistele imeilus roheline värv. Lisaks annab see kookidele ka enneolematu maitsenüansi. Proovi matcha teega maitsestada isevalmistatud jäätiseid, küpseta jogurti ja matcha tee kooki, väikseid matchaga maitsestatud keeksikesi, kookose ja matchaga panna cottat või puista kauni rohelise matchaga üle šokolaadikook.

Sport Definition Essence Alfa-lipoehape ALA 600 tabletid

Alfa-lipoehape ehk tiokthape on vitamiinisarnane ühend, mis tugeva antioksüdandina võtab osa energia tootmisest ning organismi puhastamisest. Lisaks alfa-lipoehape suurendab lihasjõudu, tõhustab ajufunktsiooni, annab energiat ja mõjutab ainevahetust. Kuigi organism on võimeline alfa-lipoehapet ka ise tootma, on toit siiski selle oluline allikas ning seda soovitatakse kasutada ka toidulisandina. Alfa-lipoehapet leidub paljudes toitudes (näiteks brokkolis, spinatis, pärmis, kartulis, porgandis, peedis ja punases lihas).

Diet Food Bio Haritaki Fruit orgaaniline tindipähkli pulber

Super Haritaki tuntakse ka tindipähkli (Terminalia Chebula) nime all. Hirataki puud hinnatakse ajurveeda meditsiinis tänu selle tervislikele väärtustele. Hirataki eemaldab õrnalt seedetrakti kogunenud looduslikud toksiinid ja jäägid.

Diet Food Bio Super Chlorella klorella pulber

Klorella on mitmete kasulike mineraalide, vitamiinide ja rasvhapete allikas. Selletõttu kuulub klorella ka supertoitude nimistusse. Klorella on tuntud kui kõige rikkama klorofülli allikana, mis suurendab punaliblede tootmist organismis. Klorella puhastab keha toksiinidest, sisaldades rikkalikult valku (60 %) ja B grupi vitamiine. Klorella on soovituslik neile, kellel on raua-ja kaltsiumivaegus.

Diet Food Bio Barleygrass odraorase tabletid

Odraoras sisaldab rohkelt organismile vajalikke mineraale, vitamiine, ensüüme ja rasvhappeid. Tervislik toidulisand, millel on erakordsed ja tervisele kasulikud omadused. Odraorases on rohkesti klorofülli, mis soodustab punaste vereliblede teket. Samuti aitab see puhastada keha toksiinidest ning varustab organismi taimse valguga.

Odraorast peetakse üheks toitainerikkaimaks tooteks, lisaks sisaldab see trüptofaani ja serotoniini, mis vastutavad hea tuju eest. Odraoras sisaldab 5 korda rohkem rauda kui spinat ning 7 korda rohkem C-vitamiini kui apelsin.

Sport Definition Essence NAC 600 tabletid

Sport Definition Essence NAC (N-atsetüültsüsteiin) pärineb aminohappest L-tsüsteiin ning on väga hea toidulisand, mis toetab maksa, neerude ning kopsude tööd. Tegu on tugeva antioksüdandiga ning kõige tõhusamaks maksa haiguste ennetamise mooduseks peetaksegi enda kaitsmist vabade radikaalide kahjuliku toime eest. NAC täiendav tarbimine on eriti oluline ka füüsiliselt aktiivsetele inimestele suurema füüsilise koormuse või treeningute järel, et taastada lihaseid.

Leia enda jaoks sobivad detox– tooted meie e-poest.