Kas kasutada ainult päevakreemi või öökreemi või mõlemat?

Enamasti kasuta mõlemat, sest päevakreemid niisutavad ja kaitsevad ning öökreemid taastavad ja toidavad. Päeva ajal on nahal tarvis kaitset keskkonnamõjude eest. Öösel aga vajab nahk toetust, sest see on taastumise aeg. Päeva- ja öökreemid, mis sinu nahatüübiga sobivad, tagavad naha hea tervisliku seisundi ja särava jume.

Erinevalt päevakreemidest ei sisalda öökreemid päikesekaitsefaktorit. Päevakreemi ei tohiks kasutada öösel, sest päikesekaitsefaktor on siis üleliigne.

Päevasel ajal kasuta päevakreemi

Kanna hommikul pärast näo puhastamist nahale päevakreemi.

Päevakreem on mõeldud naha

  • säilitamiseks;
  • kaitseks.

Päevakreem on tavaliselt kergem ja keskkonnamõjude (pakane, päikesekiirgus, heitgaasid, keskküte, sundventilatsioon jne) eest kaitsev. Päevakreemid on loodud kiiremini imenduma.

Näiteks normaalsele ja kombineetuid nahale sobiv Tilk! Regenerate Me näokreem.’

Lisaks veel sõltuvalt päevakreemi tüübist päevakreem

  • on niisutav
  • sobib hästi meigi aluskreemiks. Õige päevakreem on kerge, imendub kiiresti ja annab mati jume.
  • on tihti matistav
  • UV-filtritega
  • vahest ka tooniv. Toonivad päevakreemid annavad näole eriti värske ja ühtlase jume.

Päevakreem valitakse eelkõige nahatüübi, vanuse ja aastaaja järgi.  Päeval ei tohiks kindlasti unustada päikesekaitsekreemi, ka talvisel ajal. Naha enneaegse vananemise üheks peamiseks põhjuseks on päikesevalgus.

Ööseks vali spetsiaalne öökreem

Kui meie magame, siis nahk pühendub sel ajal uuenemisele ja jääkainetest vabanemisele.

Öösel on naha võime omastada kreemist väärtuslikke toitained parem, sest kehatemperatuur kõrgem kui päeval ja nahk on seetõttu hooldusele vastuvõtlikum.

Öökreemis olevatest toitainetest ongi kõige enam kasu just öösel, mil toimub rakkude jagunemine, nahk uueneb ja organism puhkab.

Öötooted erinevad päevakreemides peamiselt oma tugevama toime poolest, sisaldades rohkem lipiide (rasvu), aktiivained ja vitamiine. Öökreemid, mis lisaks rasvhapetele sisaldavad piisavalt antioksüdante – A-, B-, C- ja E-vitamiini, stimuleerivad nahas kollageeni tootmist ja võitlevad kahjulike vabade radikaalidega.

Osa öökreeme imendub kohe nahka. Teised sisaldavad mikrokapsleid, mis tekitavad nahale kiletaolise kaitsekihi. See takistab toimeainete aurustumist nahalt ning pikendab nende toimet.

Öökreem on

  • toitev;
  • aitab rakkudel uueneda ja taastada.

Lisaks veel sõltuvalt kreemi tüübist

  • niisutavad;
  • varustavad vitamiinidega;
  • pinguldavad või uuendavad.

Pärast põhjalikku naha puhastamist kanna näole ja kaelale öökreemi. Öökreem tuleb kanda peale umbes pool tundi enne magamaminekut. Öökreemiga võid koonerdada, kuna juba väike kogus öökreemi on piisav naha korralikuks toitmiseks. Öökreeme ei pea kasutama aastaringselt, kõik oleneb naha olukorrast ning aastaajast.

Rasusele naha korral sobivad öökreemiks rasueritust reguleerivad tooted, mis aitavad vähendada naha pindmist rasu ning pooride ummistust.

Kuiva naha puhul tuleb valida  öökreem, mis on paksema koostisega ning mis toidavad ja rahustavad nahka.

Öökreemi on soovitav hakata kasutama samal ajal, kui alustatakse enda meikimist. Olulisemaks muutub kvaliteetne öökreem pärast 40. eluaastat, mil nahk muutub kuivemaks, õhemaks ja vähem elastseks.

Näiteks Tilk! Spoon Me vananemisvastane öökreem.

Kaunis nahk kreemidega

Näonaha terviklikuks hoolduseks ei piisa vaid päeva- ja öökreemist. Silmi ümbritsev nahk on eriti õhuke ja tundlik. Rikkalik silmaümbruskreem, mis sisaldab rohkelt niiskust, aitab takistada peenikeste joonte ja kortsude teket. Ka ööseks vali õrna silmaümbruse piirkonda niisutama tooteid, millel on kerge tekstuur. Näiteks Tilk! Brighten Me hüaluroonhappega silmakreem.

Mõned soovitused

enne kui kannad oma nahale kreemi:

  • oluline on, et nahk oleks korralikult puhastatud, et kreemis sisalduvad toimeained pääseks mõjule;
  • kasuta purgist kreemi väljavõtmiseks spaatlit või vatitikke. Võttes sõrmedega kreemi, võib sinna sattuda mustus ja seetõttu lüheneb oluliselt toote säilivusaeg;
  • kreem vali vastavalt oma vanusele ning nahatüübile. Päevakreemi valides arvesta ka aastaajaga.

Tihkema koostisega kreeme võib enne näole kandmist peopesade vahel soojendada ning seejärel patsutavate liigutustega näole ja kaelale kanda.

Ainult kreemitamine ei  tee imesid

Ise peab ka kaasa aitama. Puhka ennast hästi välja, joo piisavalt puhast vett, kuula oma keha ja toitu teadlikult.  Ning kindlasti puhasta korralikult oma nahka, see on õige nahahoolduse A ja O.

Sobiva päeva- ja öökreemi leiad meie e- poest.