Talv. See on kuiva naha hooaeg koos võimalike komplikatsioonidega nagu sügelus, ketendus, lõhenemine, punetus ja põletik ning ekseemi ägenemised.

Mida teha kuiva nahaga talvel, selle probleemi ees seisame ikka ja jälle ning isegi parimate asjaolude korral võib olla keeruline oma naha eest korralikult hoolitseda.

Kui teie nahal pole piisavalt kaitsvaid õlisid, väljub sellest niiskus. Ja kui naha välimises kihis pole piisavalt vett, muutub see kuivaks. See mõju võib tugevneda talvel, kui keskkonna niiskus on madal. Õhk õues kuivem, kuna madalad temperatuurid kondenseerivad veemolekulid pigem jääks või lumeks, mitte jäävad atmosfääri. Siseõhk kipub olema ka kuivem, mis on küttesüsteemide mõju.

Pesemine

Lihtne võimalus tundub nahka veega niisutada, kui vesi võib tegelikult kuiva nahka halvendada, eriti kui kasutate kuuma seebivett. Liiga palju pesemist võib nahalt kaitsvad õlid koorida, muutes selle kuivamise tundlikuks. Soovitus, püüdke suhteliselt lühikese ajaga pesemas käia- 5 kuni 10 minutit – ja kasutage sooja, mitte kuuma vett .

Tavalise tualettseebi pH tase on umbes 7. Naha normaalne pH tase on aga 5,5 ja seetõttu kuivatavad leeliselised seebid tahes-tahtmata nahka, vähendades selle loomulikku rasvasisaldust. Seepidest valige mahedad, aroomivabad valikud, mis on loodud vähem kuivatama, näiteks Dr.OHHIRA® Kampuku iluseep või kasutage ka näopesugeeli. Vanniõlidest võib abi olla, kuid kasutage neid ettevaatlikult: need võivad muuta vanni libedaks. Kasutades vannipiima muudab see teie naha pehmeks ja toidetuks, näiteks Nacomi Bath Milk vannipiim, mango- või vaarikalõhnaline. Raseerimise ajal kasutage raseerimiskreemi või –geeli.

Ajal, mil gripi ja muude nakkuste ennetamiseks on hädavajalik käte sagedane seebiga pesemine , siis on soovituslik nende puhastamist kasutada kätekreemi, näiteks Nacomi Nourishing kätekreem või Elizabeth Arden Skin Protectant Eight Hour kaitsekreem.

Ka juuste pesemiseks valige sobilik šampoon ja juuksekreem näiteks Linea sarjast.

Niisutajad

Naha niisutajad on teie arsenalis olulised relvad kuiva nahaga võitlemisel. Õiged niisutajad aitavad kuiva nahka ravida ja kuivamist ära hoida. Kandke niisutajat kohe pärast pesemist. See aitab sulgeda naharakkude vahelised ruumid ja tihendada niiskust, kui nahk on endiselt niiske.

Niisutajana võib kasutada pehmendavate omadustega kookosõli. Võite kasutada kookosõli iga päev isegi kõige tundlikumatele kehaosadele.

Päikesekaitsekreemid ka talvel

Enneaegse vananemise vältimiseks kasutage päikesekaitsekreemi nii talvel kui ka suvel. Külm tuul talvel mõjub nahale laastavalt. Et nahk suudaks keskkonnamõjudele vastu seista, tuleb nahka kaitsta vastavalt ilmastikule sobiliku kaitsekreemiga – talvel tuleks kasutusele võtta kreemid, mis on mõeldud just külmal ajal kasutamiseks.

Turgutage end

Örtte Matcha Green Tea on suurepärane võimalus puhastada ja turgutada keha ja vaimu. Matcha teel on rohkem kasulikke omadusi kui tavalisel rohelisel teel, sest lehed on kogu ulatuses kasutatud, mis tähendab, et ka nendest saadud kasu on maksimaalne ning antioksüdantide sisaldus on veelgi suurem.

Omega 3 rasvhapete rikkad toidud, näiteks lõhe, võivad samuti aidata kaasa naha särale. Võimalik on omega -3 kapslite kaasabil end aidata.

Ja veel

Talvel õues olles kasutage käte kaitseks kindaid. Näiteks tehes oma igapäevast treeningut, kasutage treeningkindaid.

Naha üldine olukord, sh niiskustase ja elastsus sõltub väga suures osas vee hulgast organismis, mistõttu on piisav vee tarbimine ülioluline.

Kuid eriti kuiv nahk võib olla märge tõsisemast seisundist. Kui kodused abinõud ei aita, tuleks pöörduda arsti poole, et saada vajadusel õiget ravi.