Ilusate ja soojade ilmadega on nii mõnus ringi käia ilma sukkade, sukkpükste või pikkade püksteta. Selleks, et ise saaks kodusel viisil sääred kenad ja siredad hoida, tuleb neid aeg- ajalt raseerida. Vahel juhtub, et selle protseduuriga nahk ärritub või saab lõiketerast viga.

Sarnaselt  näokarvade eemaldamisega nõuab jalgade raseerimine lihtsalt mõne põhilise sammu valdamist.

Soovitus # 1: niisuta nahka

Enne jalgade raseerimisega alustamist niisuta sooja veega oma nahka vannis või dušši all, et seda pehmendada. Raseeri pesemisprotsessi lõpus, kui nahal ja karvadel on olnud piisavalt aega muutuda pehmemaks. Kuiva nahaga raseerides võib teie nahka saada  kriimustatud ja muuta selle karedaks ning võib põhjustada ka ärritust.

Soovitus # 2: kasutage koorijat

Jalgade raseerimine aitab nahka koorida, seega pole tarvis teha mõlemat iga päev. Tark on kasutada koorijat vähemalt kord nädalas enne raseerimist, et eemaldada kuivanud nahk.

Sileda, kooritud naha raseerimine on lihtsam ja tõhusam, kuna teie raseerija pääseb karvade juurtele lähemale ja annab teile võimalikult nahalähedase raseerimise.

Soovitus # 3: kasutage õigeid tooteid

Pärast naha duši all märjaks tegemist kasutage raseerimisvahtu, -kreemi või –geeli. See aitab vältida naha sisse kogemata lõikamist jalgade raseerimise ajal.

Valede raseerimistoodete kasutamine võib põhjustada tõsiselt ärritunud naha. Loputa kindlasti raseerimisjäägid nahalt.

Geelid on tahkemad kui vahud, seega võimaldavad raseerijal libiseda üle naha ilma sisselõigeteta. Geel muudab karvad ka pehmemaks, mis vähendab tirimist ja sikutamist. Kreemid on tihti tehtud niisutaja baasil ja muudavad naha niiskemaks.

Soovitus # 4: kasutage teravat raseerijat

On aeg visata ära see raseerija, mis on teie vannitoas juba mõnda olnud ja hankige uus.  Võimalik on kasutada ühekordselt kasutatavat või asendatava lõiketeraga raseerijat, asendades kindlasti raseerija või terad sageli. Ühekordse kasutusega raseerijad või siis kasutatud terad visake pärast viit kuni seitset raseerimist, sest see aitab vähendada nürimaks muutunud teradest põhjustatud ärritust.

Soovitus # 5: raseerige õiges suunas

Kui rääkida jalgade raseerimisest, on soovituslik raseerida selles suunas, kus teie karvad kasvavad. Vastukarva raseerimine võib põhjustada sisse kasvanud karvu ja ärritust, samas saab vastukarva raseerides siledama nahapinna. Tasub olla ettevaatlik.

Soovitus # 6: ole õrn

Ei tohiks raseerijat liiga tugevalt vajutada, kuna see võib teie nahka ärritada. Õrn olemine on võtmetähtsusega – eriti kui kasutad uut raseerijat.

Soovitus # 7: võtke aega

Ehkki võib tekkida kiusatus jalgade raseerimiseks kulutada võimalikult vähe aega, on oluline varuda aega, sest kiirustamine võib põhjustada sisselõikeid ja ebaühtlase raseerimise.

Soovitus # 8: niisutage

Kas teil on pärast raseerimist jalad sügelevad? Jalgade niisutamine on ülitähtis, eriti raseerimisjärgne. Kandke niisutavat alkoholivaba ihupiima või kehavõid, et anda värskelt raseeritud nahale vajalik niiskus. Või viimistlege õliga.

Soovitus # 9: hoidke oma raseerijat

Te ei pruugi sellest aru saada, kuid raseerija korralikult hoidmisel on suur roll selles, kui edukalt saate oma jalgu raseerida. Te peaksite hoidma raseerijat kuivas kohas püstises asendis, et hoida ära bakterite moodustumist teradel.  Kindlasti tuleb pele igat raseerimiskorda raseerija hoolikalt puhtaks pesta raseerimisvahendi jääkidest ja karvakestest.

Soovitus # 10: liiga tihti ei tasu raseerida

Ehkki teil võib tekkida kiusatus iga päev jalgu raseerida, peaksite proovima selle tegevusega aeg- ajalt pausi teha. Sarnaselt liiga sageli koorimisega võib liiga sageli raseerimine teie nahka ärritada. Ja ausalt, teie jalad näevad ikkagi siledad välja, kui otsustate raseerida igal teisel päeval.

Sobivad raseerimiseks vajalikud tooted saad soetada meie e- poest.