Kanep on üks vanemaid kultuurtaimi, mida on meie esivanemad juba sajandeid kasvatanud. Kanep kuulub nõgeselaadsete seltsi. Nõges on tuntud, kui jõuduandev taim, mida kasutatakse väsimuse ja halbade verenäitajate korral.

Käsitlen põllumajanduslikku kultuurtaime ehk tööstuslikku (harilikku) kanepit, millest on pressitud suurepärane kanepiõli. Kui meie esivanemad kasvatasid kanepit ennekõike vastupidava kiu ja õlirikaste seemnete saamiseks, siis tänapäeval on selle kasutusala hoopis laiem.

Kõigepealt on hea teada, mis see kanepiõli üldse on ja mida sisaldab.

Kanepiõlil on palju häid omadusi. See sisaldab meile parimaid Omega-3 ja Omega-6 rasvhappeid. Viimasel on positiivne toime allergiatele, nahahaigustele, immuunsüsteemi häiretele ja põletikele.

Kanepiõli omab imelist mõju nahale, aeglustades selle vananemist. Kanepiõlist võib abi otsida ka akne või kõõmaprobleemide korral. See suurepärane õli leevendab nii nahaärritust, sügelust, kui ka naha kuivamist, pehmendades ja tervendades sedameie nahale kandes.

Kanep sisaldab kuni 35% valku, millest omakorda 65% on edestiin, millel on inimese raku toimimises oluline roll. Kanepiseemnetes on suurel hulgal, inimorganismile vajalikke aineid, nagu näiteks: tsinki, rauda, kaltsiumi, kaaliumit, magneesiumit ja fosforit.

Kanepiõli sisaldab rohkelt E-vitamiini ja A-vitamiini.

Kanepiõli ei sisalda gluteeni, mille vastu paljudel inimestel talumatus on ja kolesterooli, mille rohkus kehas samuti paljudele saatuslikuks saab.

Kanepiõli pakub mitmetele inimestele leevendust nii ärevuse, stressi ja peavalude vastu. Aitab õhtul voodisse minnes rahuneda,mis omakorda aitab uinuda ja tagab ilusad unenäod. Hommikul ärgates, tunned ennast puhanuna ja oled oma tegemistes palju produktiivsem.

Kanepiõli on ka kasutatud suurepärase meigijääkide eemaldajana, kehaniisutajana ja muidugi massaažiõlina. Peale suplust või vanniskäiku, tilgutad paar tilka kanepiõli nahale, määrid sisse ja tunned, kuidas nahk muutub pehmeks ja siidiseks, mida kadestavad kõik kõrvalseisjad. Seda võib lisada ka seepidele, šampoonidele. Ükskõik millisele kehahooldustootele. Kanepiõli rasvhappeline koostis tagab igal juhul suurepärase ja kiire imendumise.

Muutke enda nahk siidiseks ja terveks, olles leidlik ja katsetav.

Kanepiõli võib leevendada: ekseemi, artriiti, lihasvalu, psoriaasi, liigesevalu. Võib kasutada putuka hammustuste korral. Kuna on antibakteriaalse toimega, võib kasutada ka haavade ravis. Lisaks veel ohatiste puhul.

Kanepiõli sisaldab ka taruvaiku, tänu sellel võib see aidata ka viirus- ja nahahaiguste korral.

Oluline on meeles pidada, et kanepiõli kasutamine ei ole soovitav väikelastele, rasedatele ja imetavatele emadele.

Et kanepiõli omaks soovitud väärtust ja kasulikkust, peab toode olema registreeritud Euroopa Liidus. See tagab kanepiõli vastavuse nõuetele ja võid kindel olla, et see on laboratoorselt testitud ja tegemist on ohutu tootega.

Kui soovite osta eelnevalt kirjeldatud tingimustele vastavaid kanepiõlitooteid, siis leiate neid taskukohaste hindadega müügilt Iluversumi kodulehelt www.iluversum.ee.

Iluversum müüb välispidiseks kasutamiseks mõeldud kanepiõlisid. Lisaks eelnevale garanteerib Iluversum, et tema poolt müüdavad kanepiõlid on THC ja GMO vabad. Ei sisalda pestitsiide, gluteeni, säilitusaineid ja on veganlust toetavad.

Kuna inimesed, nende organismid ja ootused on erinevad, siis käesolevas tekstis kirjeldatud, kanepiõli võimalikud toimed on erinevalt tajutavad. Mõnele mõjub rohkem ja mõni tunneb minimaalset toimet nagu paljude teiste toodetega.