Mõni aeg tagasi võttis minuga ühendust Iluversum ning pakkus testimiseks Diet-foodi tooted. Nähes, et tegu on tervislike alternatiividega, mis oma tervislikkuse poolest on lisaks ka öko ning organic – tunnustega, lausa kutsus mind proovima. Varasemalt olin küll ühe kõrvaga kuulnud nende tegutsemisest, kuid mitte nii väga. Nüüd on mul teile tuua üks mõnus ülevaade tervislikest alternatiividest, mis just uuel aastal ära kuluvad – uue aasta enimlevinud lubadus on hakata tervislikumaks. Maiustustest on kõige raskem loobuda, kui aga koju varuda kapitäis head ja paremat mis on ka tervisele hea, siis ei tasu patustamist karta 🙂

Diet-foodi valik Iluversumis on ülimalt lai. Valikus on lausa 172 toodet, milles seas on nii mahe, öko, patuvabu tooteid kui ka isegi kosmeetikat ja toidulisandeid. Vägagi taskukohase hinnaga. Mina proovisin 7t erinevat toodet, ning nende mini-reviewid on täiesti ausal kujul teie ees. Dietfoodi tooted on PÄRIS. Mis tähendab, et ostes maapähklivõid, ei ole sinna sisse lisatud suhkruid ja muid säilitusaineid. Tegu on 100% maapähklitest koosneva tootega. Nende eesmärgiks on tuua päris toit päris asukohast.

Alustades pähklivõidest. Mul oli võimalus testida INDIAPÄHKLIVÕID ning SARAPUUPÄHKLI-KAKAOVÕID. Mõlemad variandid on e-poes saadaval nii 200g kui ka 300g purkides. Viimane on mõnusa ning natukene šokolaadise-nutella maitsega, mis sobib nii ideaalselt pannkookidele! Või otse purgist ampsamiseks 🙂 Petab ära isegi mitte pähklivõi fännid, kuna suur pähklimaitse on ületatud kakao-šokolaadi maitsega. Indiapähklivõi aga võimalikult naturaalse maitsega. Varasemalt olen proovinud ainult soola ja maapähklitega tehtud võiet. Maitse otse purgist ampsates võib tunduda natukene ebatavaline ja lahjem, kuid näiteks pudru sees, nii külma kui kuuma variandiga, sobib ideaalselt kokku ja maitse tuleb esile.
Seesamiseemnepasta ehk TAHIINI oli minu jaoks esmane kogemus. Otse purgist seda väga maitsev süüa ei olnud. Kuigi hummuse sees oli täitsa maitsev ja andis head nüanssi. Seda võib veel kasutada leivamäärete tegemiseks, leivakatteks ning oluline komponent ka eksootilistemates roogades.

Küpsetamiseks valisin endale KOOKOSJAHU ning KOOKOSESIIRUPI Olen varasemalt kookosjahuga kokku puutunud, kuid esmane mulje ei olnud toorkord väga hea. Kookosesiirupist ei olnud midagi kuulnud, küll aga vahtra- ja agaavisiirupist. Kookosjahu on tervislikum alternatiiv nisujahule. Orgaaniline kookosjahu on viljalihast kookosõli väljapressimise tulemusel saadud, sobib nii tavatoidule, taimetoidule kui ka diabeetikutele. Selle magusam maitse eristab ta kõikidest teistest jahudest. Madalad süsivesikud ning kõrge kiudainesisaldus.
Proovisime pannkooke teha. Kuna kookosjahu on olemuselt natukene pudisev ning vegan pannkookide tegemiseks muna ei kasutata (siduv aine) siis jagasime pooleks kookos-ja tatrajahu kogused. Mõnus maitse ja pehme tekstuur. Teine kogemus oli palju meeldivam:)

Kookosesiirup on samuti sobilik kõigile, B-ja C- vitamiini allikas. Sobib asenduseks kõikidele magusatele kastmetele kuna on karamellise maitsega. Lisatud suhkrute vaba annab võimaluse maitselt natukene patustada.

ORGAANILISED MÜSLID JA SNÄKID. Kellele ei meeldiks kiire hommikusöögi või vahepalana süüa krõmpsuvat müslit? Kahjuks on poes müüdavad müslid täis lisatud suhkruid ning kalorsuselt seetõttu väga kõrged. Diet-foodil on mitut erinevat sorti müslisid ning müsli-snäkke. ORGANIC CRISPY MUESLI WITH CACAO on minu lemmik. Mõnusalt ja kergelt šokolaadine ja krõmps müsli ületas minu ootused.  Sisaldab 5 erinevat teravilja – speltanisu, nisu, oder, kaer, rukis. Lisaks on koostisesse lisatud toorkakaopulber (3%) ja kakaonibsid (2%). 100% orgaaniline.
Samuti leidsin uue – söö otse pakist – tüüpi müsli. Nimelt on neil valikus kolme erinevat sorti COCONUT CRUNCHY snäkke, mis on justkui müsli aga suuremate tükkidena. Nii mõnus kookosene vahepala! Kellele kookos ei meeldi siis ei soovita, kuna päris tugev maitse on neil 🙂 Proovisin ka TOORKÜPSISEID ÕUNA-RABARBERIGAkuid need ei olnud minu lemmikud. Toortoiduna ilmselt natukene liiga nätsked, millega ma harjunud ei ole. Kui nad oleksid natukene krõbedamad, oleksid minu igapäeva snäkkide hulgas esihulgas!

FOR 2 
* 30g coconut flour / kookosjahu
* 30 g buckwheat flour / tatrajahu
* 2tbsp melted honey / sulatatud mett
splash of rice milk / käejärgi riisipiima
* 1 vegan chia egg / chia seemnetest ja veest muna
If you want sweeter pancakes you can add soaked dates. And for chocolate taste add raw cacao. 
Magusamaks saad pannkoogid kui lisad taignasse paar datlit. Ja šokolaadisemaks aitab teha toorkakao.
 
MIX ALL TOGETHER. DECORATE WITH BERRIES, COCONUT FLAKES AND COCONUT SYRUP OR ANYTHING YOU LIKE! 🙂 
SEGA KÕIK KOKKU JA KAUNISTA MARJADE, KOOKOSHELVESTE JA KOOKOSSIIRUPIGA VÕI KUIDASIGANES SULLE MEELDIB! 🙂